Genelkurmay eskiye dönerse?

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Bursa'da düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Zeybek, Özgen Çay Bahçesi'nde yapılan yemek öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'YAŞ krizi ile ilgili sizin izlenimleriniz nedir?' şeklindeki soruya Z

Genelkurmay eskiye dönerse?

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Bursa'da düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Zeybek, Özgen Çay Bahçesi'nde yapılan yemek öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'YAŞ krizi ile ilgili sizin izlenimleriniz nedir?' şeklindeki soruya Zeybek, Genelkurmay Başkanı'nın emekliliği gelen 3 kuvvet komutanı ile birlikte emekliye ayrıldığını belirterek, "İstifaya benzer şekilde emekliliğini istedi. Böylece Jandarma Genel Komutanı erken bir şekilde Genelkurmay Başkanı oldu. Zaten olacaktı ama erken oldu" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı'nın görevinden ayrılmasından sonra istediğini elde ettiğini ifade eden Zeybek, "Genelkurmay Başkanı kendisi ayrıldı gitti ama isteği yerine geldi. Sonra ne oldu? Yeni kuvvet komutanı olan ve Genelkurmay Başkanvekili olan zat nezaket gösterdi. 'Ben şimdi Genelkurmay Başkanı değilim ve dolayısıyla siz masada tek başınıza oturun' dedi. Oraya konmuş olan koltuk bir müddet boş kaldı sonra boş kalınca kaldırıldı. Böylece Başbakan oraya yayıldı ve büyük bir kahraman oldu. Hep böyle oluyor zaten. Yani ucuz kahramanlıklar oluyor. Ortada olan biten hiçbirşey yok. Sadece tek bir şey oldu. Bugünkü Genelkurmay Başkanı gitti, yarın olacak Genelkurmay Başkanı bugün oldu" dedi.

Yeni oturma düzeni ile ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Ailecek mi oturacaktı' sözlerini de eleştiren Zeybek, "Ne demek ailecek mi oturacak? Yarın oturmayacaklarını nereden biliyor? Yarın Genelkurmay eski düzenini kurarsa ne olacak? Bunlar ucuz siyasettir. Bunlar Türkiye'nin köklü meselelerine temas etmeyen, köklü dönüşümleri ifade etmeyen durumlar. Vaktiyle birileri durumdan vazife çıkarıyordu, şimdi de başka birileri durumdan kahramanlık çıkarıyorlar. Dolayısıyla ortada olan ciddi bir şey yok. Ciddiye alınacak bir değişim dönüşüm söz konusu değil" diye konuştu.

Basın mensuplarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Şam ziyareti ile ilgili soruya ise Zeybek, "Geçen sene can ciğer kuzu sarmasıydılar. Esad ile Başbakanımız 3 defa öpüşüyorlardı. Birbirlerine 'Kardeşim' diyorlardı ve onların kahramanıydı. One minute tiyatrosundan ötürü Sayın başbakan onların kahramanıydı. O da bir tiyatrodur söyleyeyim. Ucuz kahramanlıklar peşpeşe devam etti. Ne oldu birden bire düşmanı haline geldi. Çünkü uzaklardaki güç Suriye'nin yeniden tanzimini istiyor. Suriye'nin kendi sistemine tam uyumlu hale gelmesini, teslim olmasını istiyor. Dolayısıyla o ne isterse de o yapılıyor. Şu hale bakın ki bizimle dün kardeş dediğimize karşı bugün iktidarımızın tutumu 'Gidin siz başkaları gelsin' babına dönüşmüştür. Burada en tehlikeli iş ise doğması muhtemel olan ve asla kabul edemeyeceğimiz Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmasıdır. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. Milletimiz bunu kabul etmez, bu son derece yanlış olur. Böyle bir yanlışa da hükümetimizin düşmemesini diliyorum. Onlar adına da milletimiz adına da diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset