"Gelin beni dövün bari"

TBMM Genel Kurulunda, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın talebi üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener'un tutumu hakkında usul tartışması açıldı. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, verilen aranın ardından ayağa kalkarak, önceki oturumda sarfedilen bi

"Gelin beni dövün bari"

TBMM Genel Kurulunda, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın talebi üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener'un tutumu hakkında usul tartışması açıldı. 

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, verilen aranın ardından ayağa kalkarak, önceki oturumda sarfedilen bir cümleye ilişkin ''sataşma'' gerekçesiyle söz istedi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener de o konuya ilişkin söz verildiğini, kayıtlara geçtiğini, yeniden söz veremeyeceğini söyledi. Bu sözlere tepki gösteren Altay, Akşener'e hitaben, ''Tutumunuzu doğru bulmuyorum. Usul tartışması açılmasını istiyorum'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Altay'a, ''Yapmayın, yok böyle bir şey'' diyerek tepki gösterdi. Altay da Şandır'a, ''Nasıl böyle bir şey söylersiniz? Nasıl yok böyle bir şey? Benim en yasal hakkım'' diye bağırdı.

Bu sözler üzerine Akşener, Altay'a, ''Neden bağırıyorsunuz? Ben size söz vermeyeceğim demedim. Gelin beni dövün bari. La havle'' dedi.

Akşener, partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek için birleşime tekrar ara verdi. Verilen aranın ardından Akşener'in tutumu hakkında usul tartışması açıldı.

"YANLIŞ ANLAŞILDIYSAM..."
CHP'li Altay, konuşmasında, Akşener'e dönerek, ''Size sesimi yükseltmedim. Sayın Şandır ve Sayın Elitaş'a yükselttim. Yanlış anlaşıldıysa...'' dedi.

Genel Kurulda işlerin, başkanvekillerinin uygulamalarına göre yürütülmesini doğru bulmadığını savunan Altay, şöyle devam etti: ''Burada bir İçtüzük vardır. Bu herkesi bağlar. Burada bulunan milletvekillerinin, İçtüzüğün elverdiği kadar düşüncelerini ifade etme hakları vardır. Biraz önce iktidar partisi grup başkanvekillerinin bir haber portalına dayanarak, bir belediye başkanımızın söylemediği sözleri o söylemiş gibi nakletmesini yakıştıramadım. Biz her gün sizlerle ilgili, Sayın Başbakan ile ilgili bir sürü şey okuyoruz. Belediye Başkanımız ne diyor, 'AKP yurtdışı temaslarında kendisinin oldukça demokrat, CHP'nin ise statükocu, faşist bir parti olarak algınlanmasına yönelik görüşmeler yapıyor. Bizim buna tedbir almamız lazım.' Size yakıştıramadım.''

"SAAT 13:00'DAN BU YANA TARTIŞMA DEVAM EDİYOR"
Akşener'in tutumunun lehinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise 2010 yılı bütçesi kesin hesap tasarının görüşüldüğünü anımsatarak, ''Usul tartışmasına tepkim, bu konudaki hassasiyetimden kaynaklanıyor. Saat 13.00'ten bu yana iktidar partisi ile anamuhalefet partisi arasında sebeplerini hiç sorgulamadığım bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmanın içerisinde MHP yoktur'' diye konuştu.

''Ama bugün burada 2010 yılı kesin hesabı görüşüyoruz. Bu görevin yapılmasına fırsat verilmesi gerekiyor'' diyen Şandır, şunları söyledi: ''Yeni başlayacak bir tartışmaya bu nedenle itirazım olmuştur. Bana göre bu tartışmaların devam ettirilmemesi gerekiyor. Sayın Altay'ın bana sesini yükseltmesinde mutlaka haklı bir sebebi var. Onu üzdüğüm için ben de üzgünüm ama nereye kadar devam ettireceğiz bunu? Sayın Başkan'ı, her defasında 'İçtüzük'ten kaynaklanan haklarımız' diyerek zora sokmaya hakkımız yok. Milletin önünde yaptığımız bu tartışmanın bu millette bir karşılığı yok. Sayın Başkan, İçtüzüğün gereği neyse onu uygulasın. Kimin canı yanarsa yansın ama o tüzüğü uygulasın.''

"BU USUL TARTIŞMASI OLMAMALIYDI"
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Akşener'e, İçtüzüğü uyguladığı için teşekkür ederek, ''Ama bu usul tartışması olmamalıydı'' dedi.

''Genel Kurulda zaman zaman yaşanan tartışmalar sırasında istenmeyen sözler edilebildiğini'' belirten Aydın, kendilerinin parti liderleriyle ilgili konuşmamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyanın gıptayla izlediği, imrendiği bir lider olduğunu vurgulayan Aydın, ''Sonra burada biri çıkıp, 'dünyanın en zengin 10. Başbakanı' diyor. Elinizde kesin bir belge ve kanıt varsa konuşalım bunu. Daha doğrusu konuyu yargıya taşıyın. Burada söylemeyecektim ama Selami Öztürk, bir konuşmasında, tırnak içinde, 'Avrupa'da, AK Parti'nin daha demokratik bir parti, CHP'nin de statükocu ve faşist bir düşünceye sahip parti' olarak görüldüğünü söylüyor. Bunlar onun ifadeleri'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP'li Altay'ın, ''Grup Başkanvekillerinin gruplarına hakim olmasıyla'' ilgili ifadesini yadırgadığını söyledi. Elitaş, ''Sayın Altay, kendi partisinin grup başkanvekillerini zor durumda bıraktı. Bir belediye başkanı, partisinin yurtdışındaki algısı hakkında görüş bildirmiş. Sayın Altay, 'gittiğiniz zaman CHP'yi kötülüyorsunuz' demeye getiriyor. İnanır mısınız bilmem ama o toplantılarda CHP'nin 'c'si bile geçmiyor'' açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın mal varlığıyla ilgili tartışmalara da değinen Elitaş, ''Sayın Başbakan'ın mal varlığıyla ilgili kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. 'www.akparti.org.tr'de Sayın Başbakan'ın mal varlığı yazıyor. Dedikoduyla bu meseleyi bir yere taşımanın faydası yok'' diye konuştu.

Akşener, konuşmaların ardından tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRESİ TARTIŞMALARI TBMM'Yİ GASPETTİ"
Tasarının 3. maddesi üzerinde söz alarak tekrar kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bütçenin bir türlü iki yakasının bir araya getirilemediğinden yakındı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ''iyi niyetle, rakamlar vererek'' bütçeyi savunmaya çalıştığını anlatan Şandır, ''Ancak Sayın Bakan, sürekli sırtınızı geçmiş dönemlerin rakamlarına dayamanız size yakışmıyor'' dedi.

''İktidar partisi ile anamuhalefet partisi arasındaki, 'Cumhurbaşkanı'nın görev süresine' yönelik tartışmalarının görüşmeleri gasbettiğini'' savunan Şandır, şöyle konuştu: ''2007 yılında yaşanan kaosu bu milleti yine yaşatmayın. Tartışmalar iktidar partisi grubunun hakkı değil. Anayasa'ya yazılmış, 'Cumhurbaşkanları 5 yıl için seçilir' diye. 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın 7 yıl görev yapacağını' söylemek hukuku arkadan dolanmaktır. Bu milletin önünde çok önemli gündem maddeleri dururken, Türkiye savaşın eşiğindeyken bu milleti meşgul etmeye hakkınız yok. Anayasa ortadayken, Sayın Başbakan'ın '7 yıl' diye fetva vermesi, hukuka da aykırı düşmüştür, Sayın Cumhurbaşkanı'na da ayıp olmuştur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset