"Geçmişin kavgalarına takılıp kalmayacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan Davutoğlu yayımladığı mesajında, "Değerli Vatandaşlarım, Türkiye, gerek içeride, gerekse dışarıda çok hareketli olaylara sahne olan bir yılı geride bıraktı. Bu hareketli yılın ön

"Geçmişin kavgalarına takılıp kalmayacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Davutoğlu yayımladığı mesajında, "Değerli Vatandaşlarım, Türkiye, gerek içeride, gerekse dışarıda çok hareketli olaylara sahne olan bir yılı geride bıraktı. Bu hareketli yılın önümüzdeki günlere yansıyan etkileriyle 2016 yılına giriyoruz. Şükürler olsun ki, son 12 yılda olduğu gibi, 2015 yılında da sosyal politikalardan bölgesel yatırımlara, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarılı bir yılı geride bıraktık" ifadesini kullandı.

MİLLİ İRADE VURGUSU

Ülkenin, 2015 yılında iki genel seçim geçirdiğini hatırlatan Bakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Millî irade, 7 Haziran ve 1 Kasım'da yüksek bir katılımla sandığa yansıdı. Her iki seçim sonrasında ortaya çıkan siyasî sonuçlarla, halkımızın verdiği mesaj neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Bütün bu süreçte demokrasi tüm kurum, kural ve teamülleriyle işledi ve Türkiye istikrar zeminine kavuştu. İşte 64. Hükümet; milletimizin huzur, güven ve istikrar arzusunun bir sonucu olarak işbaşı yaptı. Bu güzel ülkeye hizmet yolunda, milletimizin teveccühüne şükran hisleriyle ve Allah'ın lütfuna şükrederek, Türkiye'yi daha da ileri bir noktaya taşımak için kolları sıvadık. Son 13 yılda Türkiye'de Sessiz Devrimlere imza atan kadrolar olarak, İnşallah önümüzdeki dört yılda çok daha başarılı çalışmaları ortaya koyacağız. Hazırlıklarımızla, büyük bir yönetim tecrübesiyle, projelerimizle ve tam bir özgüvenle milletimizin hizmetindeyiz. Herkes emin olsun ki, Allah'ın izniyle ve büyük milletimizin desteğiyle aşamayacağımız hiçbir bir sorun yoktur. Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için çaba ve gayretlerimiz sürecek."

"İLKEMİZ İNSAN ONURUNU YÜKSELTMEKTİR"

Seçimlerin ardından, Hükümeti kurar kurmaz 2016 Yılı Eylem Planını ve Reform Paketinin açıkladıklarını vurgulayan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Birinci AK Parti Hükümeti'nden bu yana, tam 13 yıldır, daima sözünün eri olmuş bir siyasi kadro olarak, seçim öncesindeki taahhütlerimizin icra tarihlerini tek tek kamuoyuyla paylaştık. Milletimizle sandıkta gerçekleştirdiğimiz ahitleşmemizi, Eylem Planı'yla somutlaştırdık. Şimdi, halkımız için varolan hizmetlerimizi daha da ilerletme, ilk kez başlatacaklarımızı da layıkıyla hayata geçirme zamanı. Yeni dönemde de, medeniyet yürüyüşümüzü, ileri demokrasi ve hukuk atılımlarımızı sürdüreceğiz. Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir."

"SUNİ GÜNDEMLERLE VAKİT KAYBETMEYECEĞİZ"

"Geçmişin kavgalarına, meselelerine takılıp kalmayacak, sunî gündemlerle vakit kaybetmeyeceğiz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Kardeşane duygularla, güç birliği içerisinde hedeflerimize yoğunlaşıp, hizmet yolculuğumuzu daha da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu mesaide, ilk kez sivil bir Anayasa yapmanın şerefli görevine de talibiz. Türkiye'nin ve Meclis'in en büyük siyasi partisi ve görevinin başındaki Hükümet olarak, 2002 yılından bu yana devam eden başarılarımızı İnşallah Yeni Anayasa ile taçlandıracağız. Geniş çerçeveli bir uzlaşı anlayışı ve katkılara açık bir çalışma pratiğiyle hazırlayacağımız Yeni Anayasa, Türkiye'yi tam manasıyla ileri demokrasi normlarına taşıyacak, her vatandaşımızın iftihar edeceği, her vatandaşımızın sahipleneceği bir siyasi sözleşme olacak. Yine aynı çerçevede Avrupa Birliği sürecindeki olumlu gelişmeler de, demokrasi vizyonumuza yeni yılda yeni katkılar yapacak. Türkiye-AB Zirvesi sonrasında yeniden ivme kazanan AB süreci, müzakerelere açılan 17 Numaralı Ekonomik ve Parasal Politika Faslıyla somut bir ilerleme de kaydetti. Önümüzdeki süreçte AB perspektifimizi daha ileri noktalara taşıyacak ve ileri adımlar atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"BU ŞİDDET SARMALINA SON VERECEĞİZ"

"Güzel ülkemiz 2016 yılına, pek çok olumlu gelişme ve büyük umutlarla girerken, maalesef hala terörden medet uman bir kesim ise nafile çabalarını sürdürüyor" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, şunları dedi:

"Hendek Siyasetiyle insanlarımıza acı çektiren bu şiddet sarmalına son vereceğiz. Siyaseti terörize eden, devlet ile milletin arasına girmek isteyen, şiddet ve nefretle vatandaşlarımızı taciz eden tezgâhları, tuzakları bertaraf edeceğiz. Biz sonsuza kadar hukuk ve adaletin meşalesini taşıyacağız. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak. İçeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde operasyon düşünenler Türkiye'yi zaafa uğratamayacak. Türkiye, demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çabasını yeni başarılarla taçlandırdıkça da sadece kendi sınırları içerisinde değil, bölgesinde ve dünyada da bir istikrar ve güç merkezi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, 2016'nın milletimiz ve tüm insanlık için huzur, adalet, barış, refah ve istikrar getirmesini temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset