Geçici hükümet kurulması sürecinin yol haritasını açıkladı

Geçici hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 gün içinde Bakanlar Kurulu'nu oluşturmakla görevli olduğunu hatırlattı ve yol haritasını açıkladı.Seçim hükümetini kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine TBMM'den partilerin

Geçici hükümet kurulması sürecinin yol haritasını açıkladı

Geçici hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 gün içinde Bakanlar Kurulu'nu oluşturmakla görevli olduğunu hatırlattı ve yol haritasını açıkladı.

Seçim hükümetini kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine TBMM'den partilerin oy oranlarına dair bir yazı tevdi edileceğini, yazının gelmesini müteakiben oranlara göre görüşmelere başlanacağını ve tekliflerin gönderileceğini anlattı. 5 gün içinde Bakanlar Kurulu'nu oluşturmakla görevli olduğunu hatırlatan Başbakan, anayasa gereği, CHP, MHP ve HDP'li vekillerle görüşmeden kabineye bağımsız üye atanamayacağını söyledi. Bu süreçte Anayasaya bağlı kalacağını vurgulayan Davutoğlu, menfaat karşılığı kimseye makam teklif etmediklerini ve asla da etmeyeceklerini ekledi.

CHP ile yapılan ön görüşmelerin daha ileri gidemediğini belirten Başbakan, MHP liderinin de tüm seçeneklere kapıları en baştan kapattığını hatırlatarak, "Deniz tükenene kadar her şeyi denedik. Denemediğim yol ve yöntem kalmadı" dedi. Gelinen noktanın sorumlusunun AK Parti olmadığını ifade eden Erdoğan, 45 gün dolmadan liderlere adeta yalvardığını, "gelin el ele hükümet kuralım" dediğini ama çağrısına karşılık verilmediğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset