Garip Dede Dergahı iftarına katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bütün inançların temeli Allah'tır. En çok değer vermemiz gereken ilkelerden birisidir. Bu güzel coğrafyada, inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanların barış içinde ya

Garip Dede Dergahı iftarına katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bütün inançların temeli Allah'tır. En çok değer vermemiz gereken ilkelerden birisidir. Bu güzel coğrafyada, inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanların barış içinde yaşaması gerekiyor" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem ayı dolayısıyla Küçükçekmece Garip Dede Dergahı'nda verilen iftara katıldı. İftara Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra dergah görevlileri ve davetliler katıldı. Burada iftarını burada açan Kılıçdaroğlu, daha sonra katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bütün inançların temeli Allah'tır. En çok değer vermemiz gereken ilkelerden birisidir. Bu güzel coğrafyada, inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanların barış içinde yaşaması gerekiyor. Tarihten ve geçmişten ders almalıyız. Huzuru ve bereketi bu topraklara birileri getirdi, bizler devam ettireceğiz. Şunu yürekten inanarak söylüyorum, ahlakı yücelttiğimiz ölçüde toplumun da değerlerini yükseltmiş oluruz. Bir ozanımız der ki; "cehennem dediğin, dal ve odun yoktur. Herkes ateşini buradan görür" Bunun özünde yatan eğer kimseye kötülük yapmıyorsanız, kimsenin aleyhinde konuşmuyorsanız, güzel ahlaka sahipseniz, sizin zaten cehennemle hiçbir ilginiz yoktur. Dolayısıyla ozanın dediğini tekrar edersek cehennem dediğin dal ve odun yoktur. Herkes ateşini buradan götürür" dedi.

Anadolu'nun ozanlar diyarı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bu topraklar ozanlar diyarı. Aslında tasavvuf ehli çok kişi sazıyla, sözüyle çok güzel şeyler söylediler. Söyledikleri her söz değerli ve üzerinde yorum yapmamız gerekir. Kandil geceleri kandil oluruz. Kandilin içinde fitil oluruz. Hakkı gösterme delil oluruz. Fakat kör olanlar görmez bu hali. İşin özü budur. Yürek temizliğidir, gönül temizliğidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Garip Dede Türbesini ziyaret etti ve burada yapılan duaya eşlik ettikten sonra buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset