Gandi: AKP'nin tek umudu Öcalan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, korhaber.com'a verdiği demeçte terörle mücadele konusunda AK Parti'ye ağır ithamlarda bulundu.Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, çok tartışılacak sözlere imza attı.Kılıçdaroğlu'nun verdiği demeç şöyle:ME

Gandi: AKP'nin tek umudu Öcalan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, korhaber.com'a verdiği demeçte terörle mücadele konusunda AK Parti'ye ağır ithamlarda bulundu.Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, çok tartışılacak sözlere imza attı.

Kılıçdaroğlu'nun verdiği demeç şöyle:

MEDYA İKTİDARDAN ÇEKİNİYOR
Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası medyada ortaya çıkan işten atmaları da değerlendirirken dördüncü güç olması gereken medyanın büyük ölçüde iktidarın kontrolüne girdiğini dile getirerek "İktidarı kızdıranların başına neler geldi, neler geliyor gördüler. Dolayısıyla patronuyla, çalışanıyla, artık güç olmaktan çıkmış, iktidar kontrolünde, ya da gölgesinden çekinen bir medya yapılanması söz konusu yeni dönemde" diye konuştu.

TÜRKİYE'NIN DIŞ POLİTİKASINI ABD YÖNETİYOR
Kılıçdaroğlu, füze kalkanı savunma sistemlerinin Türkiye’de konuşlandırılması konusunda sağlanan mutabakata ilişkin değerlendirmelerde de bulunurken füze kalkanı projesinin Türkiye’nin dış politikasında büyük gedikler açacağını söyledi. Hükümet’in dış politikadaki "komşularla sıfır sorun" sloganını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bunu diye, diye sorunumuz olmayan komşularımızla bile sorunlar yaşamaya başladık. Başbakan ile Esad can ciğer kuzu sarmasıydı. El ele sokaklarda yürüdüler. Karşılıklı sınır kapısı açtılar, vizeleri kaldırdılar. Sınırı birlikte geçtiler. Sonra ne oldu?" diye konuştu.

Batılı egemen güçlerin Türkiye’nin dış politikasını yönlendirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye egemen güçlerin dış politikasının bölgedeki taşeronu konumunda. Aynı şey Füze Kalkanı’nda da oldu. Hani Başbakan ‘Kontrol bizde olacak, düğme bizde olacak’ diyordu. Oysa füze kalkanı NATO’nun, ABD’nin projesi, kontrolü, kumandayı, düğmeyi sana verirler mi? Pek şimdi ne oldu? İran’la sorun, Rusya ile sorun... Oysa Rusya ile sorun yoktu. Azerbaycan ile sorun yoktu. Ermenistan açılımı diye gittiler, İsviçre’de anlaşma imzaladılar. Azerbaycan’la da sorun" diye konuştu.

BATI TAK DİYE SÖYLÜYOR RECEP BEY ŞAK DİYE YAPIYOR
Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Libyalı muhaliflerle miting düzenlemesini de eleştirerek "Aynı şeyi PKK’nın mitinginde Batılı bir politikacı, bakan gelip yapsa, miting meydanında kürsüye çıkıp konuşsa ne olacak? Başbakan, Dışişleri Bakanı, Türkiye ne diyecek? Dış Politika tümüyle batılı egemen güçlere teslim edilmiş durumda. Batı tak diye söylüyor, Recep Bey şak diye yapıyor" dedi.

AK PARTİ UMUDUNU ÖCALAN'A BAĞLAMIŞ DURUMDA
Terörle mücadelede gündemde olan polisin tekrar devreye sokulması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelede maalesef siyaset bugüne kadar görevini yapmadı. Yıllarca ‘terörle mücadelede silahı kimin eline verelim’ diye tartıştık durduk. Önce asker, sonra polis, sonra yine asker, şimdi yine polis. Terörle mücadelede bilgi birikimi, kararlılık, soğukkanlılık, güvenlik güçlerinin morali bunlar çok önemli. AKP terörle mücadelede umudunu Abdullah Öcalan’a bağlamış durumda. Daha önce Öcalan’la, PKK ile hükümetin görüştüğü söylenince Başbakan ‘Bunu söyleyenler şerefsizdir’ demişti. Şimdi ‘görüşülür, görüşülüyor’ diyor. Seçimlerden önce, üç kez neyin karşılığında ateşkes uzatıldı, ertelendi? Bir protokol imzalandığı yazılıyor, çiziliyor. Nedir bu protokol, ne vaatler, ne tavizler verildi? Neyin karşılığında? Terörle mücadele tek başına bir siyasi partinin çözeceği bir şey değil. Toplumsal mutabakat, uzlaşma, görüşme gerekli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset