"Fransa tarihinde kara leke olur"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubu değerlendirdi.Davutoğlu'nun Güney Kore Dışişleri ve Ticaret Bakanı Sung-Hwan ile düzenlediği ortak basın toplantısından satır baş

"Fransa tarihinde kara leke olur"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubu değerlendirdi.

Davutoğlu'nun Güney Kore Dışişleri ve Ticaret Bakanı Sung-Hwan ile düzenlediği ortak basın toplantısından satır başları:

- Başbakan Erdoğan'ın mektubuna cevaben yazılmış bir mektuptur. Bizim tutumumuz açık ve nettir. Fransa Senatosu Anayasa Komisyonu'nun kararı da Türkiye'nin haklı tutumunu teyit etmektedir.

- Sayın Sarkozy'den Avrupa değerlerine saygılı olmalarını bekliyoruz.

- Tarihi istismar edenler o tarihin altında kalırlar. Avrupa'yı götürmek istedikleri karanlığın içinde kalırlar.

- Sarkozy'nin kendi değerleriyle, kendi tarihiyle yüzleşmesi lazım.

- Eğer bu yönde bir karar çıkarsa, hiçbir zaman yaşayacak bir karar olmayacaktır.

- Alacakları karar Fransa'nın entellektüel tarihinde kara leke olarak kalacaktır. Ve biz bu lekeyi onlara her an hatırlatacağız. Biz insanlık görevi olarak yasanın çıkmaması, çıkarsa da yaşamaması için çalışacağız. Bu en temel hakkımız ve sorumluluğumuzdur. Hiçbir eylem bu düşüncemizi, kanaatimizi değiştirmez.

SARKOZY'DEN ERDOĞAN'A CEVABİ MEKTUP

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta, "soykırımı inkar" yasasının, köklü tarihi olan iki ülke ilişkilerini bozmaması gerektiğini söylemiş ancak uyarmıştı:

"Bilmenizi istiyorum ki, bu yasayla ilgili atılacak aşırı adımlar iki ülke arasındaki çok yönlü ilişkilere zarar vereceği gibi sonuçları da vahim olacaktır ve sorumluluğu da girişim sahiplerine ait olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler