Flaş! Bahçeli kararını verdi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin grup toplantısında Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Görevde kalmaya karar verdiğini söyleyen Bahçeli, isteyen gidebilir dedi.   Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar   İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğ

Flaş! Bahçeli kararını verdi
Milliyetçi Hareket Partisi'nin grup toplantısında Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Görevde kalmaya karar verdiğini söyleyen Bahçeli, isteyen gidebilir dedi.
 
Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar
 
İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyormuş.Ben kimseyi milli meclise zorla davet edilmedim. Kararlarında özgürdürler. Ben buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini alır, Elmadağı’na çıkar tek kurşunu kalana kadar vatanını savunur. Ben buna ant içtim.”
 
DESTEKSE İSTENEN ŞARTSIZDIR
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye koalisyon teklifi olarak yorumlanan “Hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek” sözlerinin ardından partisinin bugünkü grup toplantısında da "Destekse istenen şartsızdır, katkıysa aracısızdır. Yeter ki terör illetinden kurtulalım, terörizm kuşatmasını birlikte yaralım" dedi. "Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip, toparlanalım" diyen Bahçeli, "Kahramanlar Nusaybin başta olmak üzere ülkemin değişik yerlerinde mücadele verirken, Ankara'da post mücadelesine kapılmayalım. Titreyelim, kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi, kurşun gibi saplanalım" ifadesini kullandı.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
"Başkanlık tartışması 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız"
 
Kuruluş ruhu hiçbir şekilde darbelenemez. Bilelim ki Türkiye’nin var olma gayesi her makamın önündedir. Ne yeni bir sisteme, ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara ihtiyaç yoktur. Yeni bir sisteme gerek varsa, devletin yeniden tanımında milletin tamamı “Tamam” diyorsa ancak o zaman ne konuşulacaksa konuşulur. Bunun dışında her teşebbüs yeni bir cepheleşme kaynağı olacaktır.
 
Ne yeni bir sisteme, yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara gerek yoktur. Devletin yeniden tanım ve tarif konusunda millet tamam diyorsa o zaman gündeme alınmalıdır. Her söz zaman kaybı, her teşebbüs yeni bir çatışma kaynağı olacaktır. Biz ne başaracaksak, mevcut sistem içinde düşünmeliyiz.
 
Başkanlık sistemi gelirse ne değişecektir. Hadi kuruldu sayalım. Başka hedeflere yönelmeyecek siyaset adamları nerededir. Buna nasıl mani olacağız.
 
Bu bir patinaj halidir geleceğimiz açısından mahsurludur. Güçler birliğini ortadan kaldırma tek elde toplamak milletimizi buhrandan buhrana sürükleyecektir. Açık açık söylemeliyim ki bugünlere kolay gelmedik. Bundan da dönmeyeceğiz taviz vermeyeceğiz
 
TERÖR MESELESİ
 
Bahçeli, terörle mücadelenin amansız bir şekilde sürdüğünü belirterek, şehitlerin kendilerini acıya boğduğunu aktardı. Bahçeli, Türkiye’nin kör bir şiddetin, köhne bir zihniyetin yörüngesinde olduğunu söyleyerek, “Siyaset tıkanırken, hainler palazlanmaktadır. Türkiye kanarken, millet yanarken, devlet yana yatarken terörizm kangreni hızla yayılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
  Şehadetlerin son bulmasını istediklerini anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giderek artış gösteriyor; muhterem analarımızın göz pınarlarından akan yaş bitsin istiyoruz; tam tersi gerçekleşiyor. Türk milleti  imtihan ediliyor, adeta içine düşürüldüğü can pazarında kıvranıyor. Ancak terörizm ne kadar zalim, ne kadar ahlaksız, ne kadar kansız ise bu aziz millet o kadar güçlü, o kadar sabırlı, o denli soyludur. Allah’ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Teröristler aziz vatandan söküp atılacak, alayı yerle yeksan olacaktır. Terör destekçileri, terörizm kuryeleri, iblis taşeronları açtıkları nifak çukurlarına bir daha çıkmamak üzere boğulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bunu başaracak, güç ve azim ve inançtadır. Millet, devletiyle bir ve bütündür. Yürekler aynı hedefe kilitlenmiştir. Heyecan ve hedef aynı geleceğe sabitlenmiştir
 
DAVUTOĞLU'NUN KARARI
 
Bizim amacımız AKP'nin zor günlerinde siyasi rant beklemek bize uygun değildir. Sandıktan çıkmış bir başbakanı görevden almak ancak AKP'nin saygı değer mensuplarına ve millete aittir. Neden bu gerekli görülmüştür. pelikan dosyasında neler yazdığı bizim meselemiz değildir.
 
Haftasonu yaptığım konuşmada söylediğim gibi kansız silahsız bir darbedir.
 
Davutoğlu'nu8 çok eleştirdik yine de millet iradesini alarak gelen bir başbakanın buruşturup kenara atılmasını kabul etmemiz mümkün değilidir. Cumhurbaşkanı kendi hesapları doğrultusunda davranmaktadır.
 
AKP'nin başına geçecek isimler hakkında bahisler oynanmaktadır. Kapalı kapılar arasında pazarlıklar sürmektedir. cumhurbaşkanının isim tercihini oylayacaklardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler