Faruk Kanca;"Engelleri birlikte aşacağız"

 Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca, yardımcıları Canan Bülbül, Leyla Yavuz Kalaycı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Melike Keleş ile birlikte, Zihinsel Engelliler ve Otizmli Çocukları Koruma ile Sosy

Faruk Kanca;"Engelleri birlikte aşacağız"

 

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca, yardımcıları Canan Bülbül, Leyla Yavuz Kalaycı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Melike Keleş ile birlikte, Zihinsel Engelliler ve Otizmli Çocukları Koruma ile Sosyal Dayanışma ve Çocukları Koruma Derneklerine ziyarette bulundular. 
 
Ak Parti İktidarıyla engelli vatandaşların sorunlarının ortadan kalktığını belirten Kanca; sosyal devlet anlayışıyla birlikte hareket ettiklerini, devletin şefkatli elinin daima kimsesiz ve otizmli çocukların üzerinde olduğunu söyledi.
Ziyaretlerin ilkini,  Zihinsel Engelliler ve Otizmli Çocukları Koruma Derneğine yapan Kanca ve beraberindekileri, burada dernek başkanı Esra İhtiyaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.
 
Engelli ve kimsesiz çocukların, gençlerin ve yaşlıların ihtiyaçları noktasında derneklerin ortak sıkıntılarını dinlemek, eksikleri yerinde görüp çözüm üretmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Kanca, ulaşılamayan otizmli ve kimsesiz insanlara nasıl yardım ellerini uzatabilecekleri konusunda bilgi almak, zihinsel engelli ve otizmli çocukların eğitim gördükleri özel eğitim merkezleri hakkında daha genişletici hizmetlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı öğrenip, fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla, “hayatta engel tanımayan”  sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, karşılaşılan sorunların çözümü içinde, el ele ve gönül gönüle mücadele ettiklerini söyledi.
 
Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilmek için iyileştirici tüm kanunların Ak Parti iktidarıyla birlikte hayata geçirildiğini belirten Kanca, engelleri ortadan kaldırabilmek için gönüllü olarak işin ucundan tutan sivil toplum kuruluşların katkılarıyla birlikte sorunların ortadan kalkabileceğini, bu anlamda derneklerinde ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyledi.
 
Dayanışmayla aşılamayacak hiçbir engelin olamayacağını belirten Kanca; sosyal devlet anlayışında hareket eden sivil toplum örgütlerinin üzerine düşen vazifelerin hakkını fazlasıyla verdiklerini, gayretlerinden dolayı da kendilerine minnettar olduklarını söyledi.
 
Zihinsel Engelliler ve Otizmli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esra İhtiyaroğlu ise, devletin şefkatli elini daima üzerilerinde hissettiklerini  belirterek, projeleri hakkında bilgi verdi. İhtiyaroğlu: ”Devletimiz güçlendikçe bizlerde güçleniyoruz. Hizmetler ve olanaklarda artıyor. Sıkıntılarımızın neredeyse tümü ortadan kalktı. Bundan sonraki temennimiz,  şehrimizde engelli vatandaşlarımız için sosyal alan sayısının artırılmasıdır. Otizmli vatandaşlarımızın sosyalleşmesini sağlayacak Down Cafeler  gibi mekanların hizmete açılıp, yaygınlaşmasının sağlanmasını.” dedi.
 
“Hiçbir engellinin bizlerden bir eksiği, bizlerinde onlardan bir fazlamız yoktur”  diyen İhtiyaroğlu, ziyaretlerin ötürü Kanca ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Ziyaretlerinin ikincisini Sosyal Dayanışma ve Çocukları Koruma Derneğine yapan Kanca ve beraberindekileri, burada da Dernek Başkanı İsmail Karaismail  ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
 
Devletin kimsesiz çocuklar için gerekli olan tüm hizmetleri yerine getirdiğini belirten Karaismail, çocukların sadece aile ilgisine ihtiyaç duyduğunu, koruyucu aile sayısının artmasının çocukların gelişimine pozitif katkı sağlayacağını belirtti.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler