Facebook bize gelmez ama...!

İnternet haber sitelerinin künyesi doğrudan ulaşılabilecek şekilde sunulacak. Yayımlanan içerikler bir yıl saklanacak. Tekzipler 1 hafta süreyle yayımlanacak, yayımlanmazsa diğer sitelere verilecek.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasını Bası

Facebook bize gelmez ama...!

İnternet haber sitelerinin künyesi doğrudan ulaşılabilecek şekilde sunulacak. Yayımlanan içerikler bir yıl saklanacak. Tekzipler 1 hafta süreyle yayımlanacak, yayımlanmazsa diğer sitelere verilecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasını Basın Kanunu’nun içine alacak bir taslak hazırlayıp tartışmaya açtıklarını ve ocak ayına kadar yasalaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Sosyal paylaşım sitelerini bunun içine almanın mümkün olmadığını belirten Arınç, “Paylaşım sitelerin binlerle ifade edilen sınırsız bir dünya. Onlar için genel hükümler cari olacak” dedi.
Haber portallarını Basın Kanunu içerisinde önemli bir yere koyduklarını kaydeden eden Arınç özetle şu bilgileri verdi:

Çalışanlara sarı basın kartı
“Haber portallarda çalışanlar, sarı basın kartı sahibi olacaklar. Bunlar, belki reklam ve ilan gelirlerinden istifade edecekler. Mevkutelerde veya basında gazete, gazeteci ne demek ise basın kartı için hangi şartlar gerekiyorsa, bunun sağladığı avantajlardan, imkanlardan nasıl istifade edilecekse, Basın Kanunu’nun uyarıları, müeyyideleri aynı şekilde internette haber portalları için de geçerli olacak.
İnternet medyası alanında birden fazla dernek var ve düzenlemeler konusunda onların da olurunu aldık. İşin bir ucu da gazeteye dayanıyor. Yani gazeteler ile internet haber portalları arasındaki ilişkiyi de çok iyi kurmamız lazım. Çünkü, yüz binlerce defa okunan, tıklanan haberler; sosyal medyada takip edilebiliyor.”

İmzaya açılıyor
Tartışmaya açılan taslak hakkında çok olumsuz eleştiri gelmediğini de söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç  şöyle devam etti: “14 Kasım’daki Bakanlar Kurulu’nda onay, imza alabilirsek taslağı hemen Meclis’e sevk edeceğiz. Yasalaşma süreci, Meclis’in çalışma koşullarına bağlı. Büyük ihtimalle bu dönem içinde çıkacak. Ocak ayına kadar çıkarmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler