Eyüp Aşık'dan olay yaratacak açıklamalar

Türk siyasetinin usta ismi eski bakan Eyüp Aşık’tan flaş açıklamalar. SİYASETE DÖNÜYORUM DEDİYSEM DÖNDÜM 7 Haziran öncesi AK Parti’den aday adayı oldunuz adaylık kısmet olmadı diyelim?  Ben şubat ayında aday adayı oldum nisan ayında adaylar belirlendi. Li

Eyüp Aşık'dan olay yaratacak açıklamalar

Türk siyasetinin usta ismi eski bakan Eyüp Aşık’tan flaş açıklamalar.

SİYASETE DÖNÜYORUM DEDİYSEM DÖNDÜM

7 Haziran öncesi AK Parti’den aday adayı oldunuz adaylık kısmet olmadı diyelim? 

Ben şubat ayında aday adayı oldum nisan ayında adaylar belirlendi. Listede yer alamadım. Ama benim adaylığım şubatta başlayıp nisanda bitmedi. Yani ben siyasete dönüyorum dediysem döndüm. Şu anda siyasetin içindeyim. Siyaset de 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden ibaret değil. Siyaset devam ediyor. Ben beni aday yaparsanız varım yoksa yokum demedim. Ben varım ve devam ediyorum.

kuyu-001.jpg

 TRABZON’UN HER İLÇESİNE GiDEN HİZMETTE ADIM VAR

 İsminizin Trabzon’da çok önemli bir karşılığı var?

Ben Trabzon’da 5 dönem kesintisiz milletvekilliği yaptım. Bu Trabzon’un rekorudur. Trabzon’da daha önce kesintisiz beş dönem yapan yok. 25 sene insanları bıktıracak kadar uzun bir süre. 2002’de ara verdik. Çok büyük özlem olduğunu fark ettim. 20 sene aralıksız hizmet yapınca Trabzon’da yapılan her şeyde imzam var. Ben AK Parti’li arkadaşlara da diyorum gelin isterseniz ilçe ilçe köy köy ölçelim, benim yaptıklarım sizinkilerden on misli fazla. Şubatta aday olunca ilçeleri dolaştım. Hangi ilçeye gittiysem yüksekokul, öğrenci yurdu, hastane, spor sahası sayıyorum ben burada on on beş parça iş yaptırmışım diyorum. Siz o kadar yapmamışsız. Siz dua edin ki ben size muhalif bir aday değilim.

HİZMETLERİM İSMİMİ MARKALAŞTIRDI

Siyasetten ayrıldığım zaman Trabzon’un 600 küsür köyünün tamamına ve yaylarına kadar yol, su, elektrik, telefon getirttim. O zamanlar bunları getirmek kolay değildi. Devletin envanterinde bizzat benim takip ettiğim 13 km köy yolu vardı. 13 bin şimdi 30 bin olmadı. 3 organize sanayi bölgesinin 2’sine başladık, birini de bitirmiştik. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni yapmak için oradan bir köy kaldırdık. Protestolar yapıldı, beni tehdit ettiler. Ama şimdi Arsin OSB’de 80 tane fabrika var. 5-6 bin kişi çalışıyor. Ben ona 8 yıl uğraştım. Trabzon’da şu an 15 hastane varsa onunu ben yaptım. Beş yeni ilçe yaptım. Hayrat, Şalpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Dernekpazarı falan. İlçe yapmak oraya isim vermek değil. Oralara hastanesi, belediyesi, kaymakamlık binası yaptım. 80 belde belediyesi kurdum. Onların hepsinin binası, hizmet aracı. Onlar yapmadı demiyorum ama ben onlardan çok yaptım. Benim Trabzon’da ismimi markalaştıran da bunlardır.

HALK AK PARTİ’YE 7 HAZİRAN’DA DERS VERDİ

7 Haziran’da AK Parti iktidar olamadı ama 1 Kasım’da yüzde 49 oy aldı. Ne oldu size göre bu geçen sürede?

7 Haziran’a gelirken AK Parti’nin prestij ve irtifa kaybettiği kendileri tarafından da görülüyordu. Birçok yetkilisi de diyordu biz yanlış yapıyoruz diye. Kibirden uzak durmak, yolsuzlukla mücadele etmek, halka inmek şeklinde bir düzeltme yoluna gittiler. Millet ‘Bu AK Parti’ye bir ders vermemiz lazım’ dedi. Başkanlık sistemi ile dikta rejimini getirecek, hukuku yok edecek şeklinde bir korku oluştu. Millet 7 Haziran’da istikrarla, demokrasi ve hukuk arasında tercih yaptı. Lazım değil ‘İstikrar demokrasi ve hukuk olsun’ dedi. 7 Haziran seçimleri Türk demokrasisine 3 yıldız taktı. Bütün dünyada bu iktidar asla devrilmez zannedilen iktidarı yıkabileceğini gösterdi halk. Koalisyon olsun istedi. 7 Haziran’da HDP barajı aşmasaydı Türkiye altından kalkamayacağı bir yola girecekti. Baraj sorununu Meclis halledemedi millet halletti al sana bir yıldız daha. 7 Haziran’da hile olacak diye bütün dünyada bir kanı vardı. Bunu kontrol için Avrupa’dan heyetler geldi. O nedenle diyorum ki 7 Haziran, demokrasimize 3 yıldız taktı. Halk ‘Normal olarak AK Parti kenara çekilsin dinlensin siz bir koalisyon kurun’ dedi onlar bir koalisyon kuramadı. Kurulsaydı Türk demokrasisi 4. yıldızı takacaktı takamadı. Baktı ki bunlar hükümet kuramıyor ‘Ben kurayım’ dedi. 7 Haziran’da aldı, muhalefet kullanamayınca 1 Kasım’da geri verdi.

wqsq.jpg

ASLINDA 4 iSTEDiLER TRABZON 5 VERDi

AK Parti’nin Trabzon’daki 5 başarısı için neler söyleyeceksiniz?

Ben 300 bin oya yakın bekliyordum. Trabzon’da 258 bin oy aldığında Türkiye’de 258 milletvekili alınmıştı. Ben o zaman demiştim ki 300 bine çıkarsa 300 milletvekili alırız. Bütün gücüyle destek verdi halk. Ellerinde de çok güzel projeler var. Hiçbir mazeretleri yok. 4 istediler, 5 verdi. Beşi beklemiyorlardı aslında. Umut ediyorum o projeleri süratle hayata geçirmeye çalışacaklar. Ben de savunma sanayinin bir kolu Trabzon’a alınmalı diye bir öneri getirdim. Otomotiv, tekstil, turizm kadar gelir getiren bir sanayidir. Bunun peşine düşmeliler. İran’la ilişkiler gelişmelidir. Kilit il Trabzon’dur. Çok süratle işbirliği yapılmalıdır çünkü ambargo kalkıyor. İran’ın hiç borcu kalmamış. Petrol üretiminin tamamını yatırıma verecek. Karşılıklı turizm geliştirilmeli. İran’la ticaretin peşine düşülmeli. Ellerinde de çok çok güzel projeler var. Hepsini hayata geçireceklerine inanıyorum.. 

%49’UN GARANTİSİ YOK

Başkanlık sistemi ile ilgili anketler yapılmaya başlandı?

Kamuoyu yoklamalarında yüzde 70 başkanlık sistemine karşı. Belki bilmediğinden, belki ürktüğünden, belki hissettiğinden, belki maceraya atılmak istemediğinden ‘Bu sistem iyi bunla gidelim’ diyor. Yüzde 30 da ‘Başkanlık sistemi olsun’ demiyor. Tayyip Erdoğan başkan olsun diyor. Yoksa başkanlık sitemi daha iyidir demiyor. Zaten o yüzde 70 de ‘Erdoğan başkan olmasın’ diyor. Biz başkanlık sistemini sistem olarak tartışmaya hazır değiliz. Bu şartlar sistem olarak da tartışmaya müsait değil. Şimdiden başkanlık sistemi tartışmalarını getirmek doğru değil. Çünkü bu %49 hiçbir şeyin garantisi değil. AK Parti yüzde 49 oya güvenmesin.  Ama 1 Kasım’dan sonraki gidişat memnuniyet verici. AK Parti başta başbakan olmak üzere ezdik, geçtik, yendik havasına girmiyor. Yüzde 49’u değil tamamını kucaklayacağım, kibire kapılmayacağım halkı unutmayacağım diyor. Geçmişten ders alınmış. 1 Kasım sonrası gidişat iyi halk pişman olmayacak gibi görünüyor.

TERÖR ARTMASA MHP BARAJ ALTINDA KALIRDI

Siyaset bilimciler AK Parti’nin yükselişini büyük oranda Devlet Bahçeli’ye bağlıyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

MHP süreci doğru okusa, halkın 7 Haziran mesajını doğru değerlendirseydi durum farklı olabilirdi. Genel Başkan Bahçeli, HDP ile bir araya gelmem, oturmam dedi. MHP deseydi ki ben Kandil’le İmralı ile görüşmem, onlarla görüşülmesine de müsaade etmem ama halkın seçtikleri benim için muteberdir. Onlarla her şeyi yaparım diyebilseydi MHP’nin oyu şimdi yüzde 25’di. Ne olursa olsun bir halk iradesidir. Halk bunarı seçmiş. HDP’nin oyu da yüzde 20’lerdeydi. 7 Haziran’dan sonra terör artmasaydı muhtemelen MHP baraj altında kalacaktı. Terör nedeniyle halk onu orada tuttu. Çünkü halk hükümetin kurulamamasına büyük tepki gösterdi. Şimdi Devlet Bahçeli diyor ki hükümeti kurdurmayan AK Parti ama 7 Haziran akşamı yaptığı açıklamalarla bütün yolları tıkadı.. Allah AK Parti’ye yardım ediyor bunları şaşırtıyor..

3 PARTİDE DE DEĞİŞİM OLACAKTIR

Muhalefetin bundan sonraki sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyasette akan suyun karşısında fazla durulmaz, bir yerde bendini patlatır. Bugün CHP ve MHP’nin direnmeleri bir şey ifade etmez. Bence değişmemeleri mümkün değil. Hatta HDP de sancılıdır. Selahattin Demirtaş güçlü bir irade ile teröre tavır koysaydı onun için de her şey farklı olabilirdi. 3 muhalefet partisinde de çok uzun zaman değil beş altı ay içinde ciddi değişimler olacağını tahmin ediyorum.

AYDIN BUNA ORTAKTIR

Koray Aydın gibi bir ismin milletvekili seçilmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Koray Aydın’ın şahsıyla ilgili değerlendirme yapmam ama MHP’nin genel siyasetine ortaktır. Koray Aydın MHP’nin sıradan bir adayı değil, söz sahibi bir adayıdır. MHP yukarıda bir hata yapmışsa aydın buna ortaktır. Yukarıdaki hatanın aşağıda bedelini ödedi. Masaya vuracak yanlış yapıyorsun diyecek bir adaydı. MHP’nin bütün üst düzey yöneticileri anlaşılmaz bir şekilde bu hatalı sürece evet dediler. Bir Tuğrul Türkeş isyan etti onu da hain ilan etiler. Türkeş soyadıyla hayatıyla MHP’ye ait birisidir. Hadi bana eyvallah diyip gidiyorsa orada bir arıza var demektir.

TRABZONA BAKANLIK TABİKİ VERİLMELİ

Trabzon önemli bir oy aldı ve her hükümetten bakanlık beklentisi vardır?

Tabi ki Trabzon’a bakanlık verilmeli. Olmazsa nasıl vermezseniz diye de isyan edecek halimiz yok. Trabzon çok eski yıllardan beri hemen hemen bütün hükümetlerde bakanlık sahibi olmuştur. Trabzon’a bir il olarak değil bölgenin başkenti gibi  bakmak lazım. Buraya bakanlık verince bölgeye vermiş oluyorsun. Ben isterim olsun. Verilmezse de yürüyüş yapamayız. Ama genelde hükümet kuranlar bazı dengeleri göz önüne alır. Siyasi çevresel desteği parti içi dengeleri göz önüne alır. Ben olmasını bekliyorum ve  istiyorum.   

AK PARTİ’NİN SOYLU GİBİ İSİMLERE İHTİYACI VAR

Bakan olmaya en yakın isim Süleyman Soylu ile ilgili düşünceleriniz neler?

Milletvekili Süleyman Soylu’nun durduğu yer doğrudur, geldiği yer de doğrudur. Ama bir ağabeyi olarak  ona söylemek istediğim kendini Milli Görüş’e beğendirmeye çalışmamalı. Faruk Özak’ın düzenlediği yemekte Özal’ı Menderes’i, Tayyip Erdoğan’ı uzun uzun övdü. Demirel’den Ecevit’ten hiç bahsetmedi. Niye milli görüşçüler haz etmiyor. Tam tersi Demirel’i de Ecevit’i de övmeli. Demirel de bir dönemin  Erdoğan’ıydı. Soylu da onun partisinde yetişti. Soylu AK Parti için önemli bir kişidir. Milli Görüş beni sevmiyor ben de onlara benziyim dememeli. Çünkü AK Parti’nin onun durduğu yere ihtiyacı var. Öbür taraf dolu zaten. AK Parti’nin onun liberal, Cumhuriyetçi bir siyasetçi olarak durmasına ihtiyacı var. Eleştirsinler onu,  önemli değil. Kendilerine benzemeyen adam lazım onlara zaten.

Kaynak : Sonnokta Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset