Eski vekil Başaran AKP'ye geçecek mi?

Anavatan Partisi'nde 3 Dönem Trabzon Milletvekilliği yapan  deneyimli siyasetçi Ali Kemal Başaran'dan çarpıcı AçıklamalarSon seçimde  CHP’yi destekleyen eski milletvekili Ali Kemal Başaran Türkiye’de tek lider olduğunu belirterek” 2002 yılında Adalet ve K

Eski vekil Başaran AKP'ye geçecek mi?

Anavatan Partisi'nde 3 Dönem Trabzon Milletvekilliği yapan  deneyimli siyasetçi Ali Kemal Başaran'dan çarpıcı Açıklamalar

Son seçimde  CHP’yi destekleyen eski milletvekili Ali Kemal Başaran Türkiye’de tek lider olduğunu belirterek” 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan beni Hasan Kalyoncu vasıtasıyla partisine davet etmişti. Bu davetle gururlanmıştım, ancak bana oy veren seçmene haksızlık olur diye bu teklifi reddettim. Tayyip Bey’in beni sevdiğini düşünüyorum ama reddettiğime de hiç pişman olmadım. Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi birleşmeyince milletvekilliği adaylığımdan çekildim ve Faruk Özak’a destek verdim.

 Daha sonra Cumhuriyet Halk partisi (CHP)’ne geçtim. Herhangi bir pazarlık ve beklentiyle oraya gitmedim. Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde de Volkan Canalioğlu’na destek verdim. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sevdiğim biri. Adaylığını çok geç açıkladı. Yoksa o seçimde tarafsız kalırdım. Volkan Bey’i 1970’li yıllarda Erzurumspor’da top koşturduğu yıllardan tanırım. O zaman üniversitede asistandım. Dostluğumuz oraya dayanıyor.

 

CHP’de mutlu olamadım. Hata yapmışım oraya gitmekte. Tabandan çok tepki aldım. Eski Anavatan Partililer hep AK Parti’ye geçmişlerdi. O yüzden gönül bağımız kopmadı ama çok üzüldüler. O dönem CHP’de ön seçim yapılmış olsaydı birinci çıkardım. Genel Merkez ilk sıraya Volkan bey’i koyduğundan önseçimde aday olmadım. 35-40 bin oyla bağımsız milletvekili olunabilseydi o dönem bağımsız milletvekili adaylığımı koyardım.

Birkaç gün önce AK Parti’nin toplantısına gittim. Erdoğan Bayraktar Bey sevdiğim biri. Trabzon için bir kazançtır. Ona birkaç şey söylemek için gitmiştim. Onlar da beni bağırlarına bastılar. Çoğu eski Anavatan Partisi mensubuydu. Bana gösterdikleri sevgiden ötürü orada bulunan herkese teşekkür ediyorum.

AK Parti’ye geçmeyi düşünmüyorum. Şu andaki konumum CHP’den istifa etmiş, boşta olan biriyim. Siyaset düşünmüyorum. Ama hiç de düşünmüyorum demem.

 Belediye Başkanlığı

Ben muhteris biri değilim, inançla hareket ederim. Akçaabat Belediye Başkanlığı bir şereftir benim için. Bağımsız aday olarak düşünürüm. Ama bunu düşünmüyorum. Milletvekilliği yaptım, siyaseten doydum. İlla siyaset yapayım arzusunda değilim. Belediye başkanı olsam hiç maaş almadan, maaşımı garibanlara dağıtırım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler