Eski Emniyetçi MHP'den istifa ediyor

Haber61 – Haber Merkezi - 2009 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Trabzon Belediye Başkan Adayı olan Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın yakın çevresine 17 Aralık sürecinden sonra MHP’nin cemaat ile yakınlaşmasından dolayı isti

Eski Emniyetçi MHP'den istifa ediyor

Haber61 – Haber Merkezi - 2009 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Trabzon Belediye Başkan Adayı olan Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın yakın çevresine 17 Aralık sürecinden sonra MHP’nin cemaat ile yakınlaşmasından dolayı istifa edeceğini söylediği iddia edildi.  17 Aralık sürecinden sonra gündemden düşmeyen Cevdet Saral’ın yaptığı açıklamalar MHP’den istifa edeceği görüşünü güçlendiriyor. Saral Cemaati Haşhaşilere benzeterek “Örgütlenme biçimi illegal örgütlerin yatay ve dikey örgütlenme modellerinin ideal yapılarından etkilenilerek oluşturulmuş Masonik yapılanmaya benzer bir görüntü veriyor. 15 yıl önce mahkeme tutanaklarında söylediğimiz şekliyle cemaat, 'Hasan Sabbah ve Haşhaşileri' organizasyonuyla neredeyse aynıdır.”dedi.

Cemaatin bir misyon hareketi olduğunun altını çizen Saral “ Coğrafi bir alanı vardır, devlet içerisinde şimdiye kadar kendi elemanları ve bürokraside kendilerinden olmayan kazanımlarla işlerini yürütmüşlerdir. Fakat ulaştıkları seviye itibariyle bulundukları konumu yeterli görmeyerek siyasi yönetimden iktidar ortaklığı talebinde bulunmaya başlamıştır. Bunun adı da 'paralel yapı'dır. Misyonun adını tarif etmek gerekirse o da 'Derin Türkiye'dir.” şeklinde konuştu.

17 ARALIK SİVİL BİR CUNTADIR !

17 Aralık’ta düzenlenen yasadışı girişimin örgütsel bir terör eylemi girişimi olduğunu ifade eden Saral “Şimdi Türkiye ekonomik yönden ilerlediği sürece dış ülkelerce denetlenmesi zor bir ülke haline geliyor. Zaten bütün hikaye buradan kopuyor. Ekonomin güçlü olursa bağımsız davranabiliyorsun. Bana göre 17 aralık girişimi yasadışı örgütsel bir eylemdir.  Bunlar kendilerini çok büyük gördüler. Kendilerini devletten üstün sandılar. Hükümeti yıkarak devleti ele geçirebileceklerini düşündüler. Fakat girişimleri ters tepti. Halk destek vermedi. Çünkü halk onlara ne inanıyor ne de güveniyordu. Devletin içinde sivil bir cunta girişimi dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan’ın dik duruşu ile başarısızlıkla sonuçlandı. 

PARALEL YAPI MHP’NİN İÇİNDE !

29 Mart 2009 seçimlerinde şaşkınlık yaratacak şekilde düşük oy alan Cevdet Saral seçimlerden sonra MHP Trabzon İl Başkanlığını çalışmamakla suçlamış ve genel merkeze rapor edeceğini söylemişti. Saral’ın bu girişimi 2009 yerel seçimlerine var gücüyle hazırlanıyorken seçimlere az bir süre kala tıpkı son çekimlerde MHP ve CHP’nin çatı projesi gibi Trabzon’da da gizli bir el seçimlere adeta müdahale ederek MHP’nin oylarını CHP’ye kaydırdığı iddialarını güçlendirdi.  Cevdet Saral MHP Belediye Başkan Adayı  olarak 6 bin 614 oy alırken şehir merkezinde MHP İl Genel Meclisi Adaylığında 18 bin 474 oy aldı. İddialara göre Saral’ın seçilmesini istemeyen MHP’nin içine sızan Paralel yapı mensupları “Genel Merkezden Trabzon’da AK Parti’nin Kazanmaması için Volkan Canalioğlu’nu destekleyin diye talimatı var.”şeklinde dilden dile yayılan söylemlerle MHP tabanının büyük bir çoğunluğu CHP’ye oy vermişti. Cevdet Saral’da bir TV programında MHP’nin içindeki paralel yapılanmanın varlığından bahsederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi uyardığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset