Erken seçim iddialarına sert çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin erken seçime gideceği yönündeki iddialara ilişkin, "Açık ve net ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibarıyla erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi. Başbakan Ahmet D

Erken seçim iddialarına sert çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin erken seçime gideceği yönündeki iddialara ilişkin, "Açık ve net ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibarıyla erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cenevre toplantısına PYD'nin da dahil edileceği yönündeki tartışmalara ilişkin, "Bir terör örgütünün muhalif hareketler arasına katılarak bu müzakerelere katılması kabul edilebilir değildir. PYD'yi illaki masanın kenarına oturtmak isteyen birileri varsa PYD'ye o masada düşen yer onurlu bir mücadele veren muhaliflerin yanı değil, rejimin yanıdır. Bu çerçevede de önümüzdeki günlerde başlayacak olan müzakerelerde Türkiye'nin, hükümetimizin, Suriye halkının haklı davasının yanında yer alacağını bir kez daha ifade ediyorum. Suriye halkı hiçbir zaman yalnız olmamıştır, yalnız olmayacaktır, yalnız kalmayacaktır. Bu yoğun diplomatik temasların yararlı sonuçlar getireceğine inanıyorum. Türkiye'nin hem dünya hem bölge meselelerine bakışını anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün zorluklara rağmen bölgesinde istikrar adası olduğunu belirten Davutoğlu, Türkiye'nin olumsuz şartlara rağmen bu tablonun değişmesine izin vermeyen önemli bir güç olduğunu ifade etti. Davutoğlu, Türkiye'nin istikrarının koruduğunu ve adım adım geleceğini inşa ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin, ekonomik büyüme istikrarıyla dünyada en çok gıpta edilen ülke haline geldiğini anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin yükselen bir ülke olduğuna işaret etti.

"BU PARLAK TABLO İÇİNDE EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEN TEK BİR HUSUS VAR O DA CİDDİ BİR MUHALEFET"

"Bu parlak tablo içinde eksikliği hissedilen tek bir husus var o da ciddi bir muhalefet" diyen Davutoğlu, "Biz daima şunu söyledik, "Muhalefet demokrasinin olmazsa olmazıdır'. Seçim sonrasında kendileriyle biraraya geldik. Kısa siyasi polemiklerle, nezaketsiz atışmalarla enerjimizi heba edeceğimize projeler getirin tartışalım" dedik. Ne değişti? Maalesef hiçbir şey değişmedi. Biz yurt dışında ülkemiz, milletimiz için gece-gündüz koştururken son bir hafta içinde Sayın Kılıçdaroğlu, yine maalefet bir siyasi parti liderine yakışmayacak bir tutum sergiledi. Bulunduğu yüksek makama, milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı uslup asla kabul edilemez, edilmeyecektir. Sizin demokrasiyle milletin tercihine saygınız bu mu? Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına saygınız bu mu? Bizler, bu ülkenin meselelerine sizleri dahil etmek için defalarca çağrıda bulunduk, çağrıda bulunmaya ediyoruz. Meclis çatısı altındaki konumunuza saygı gösteriyoruz ancak sizden de aynı saygıyı beklemek hakkımız. Ancak, siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına saygı göstermiyor, hakaretler, tehditler savuruyorsunuz. Eskiden oy veren vatandaşlarımıza hakaret eder, "bidon kafalı" derdiniz. Şimdi milletimizin oy verdiği kişilere, özellikle de Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyorsunuz. Muhalefetinizdeki tek değişim bu. Yıllardır bu üslupsuzluğunuz nedeniyle, bu millet size ders üstüne ders verdi her seçimde sizi sandığa gömdü ama hiçbir öğrenemediniz. Siz, aynı ezbere, nezaketsizliğe devam ediyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu bilsin ki Türkiye bu köhne anlayışları çoktan aştı" şeklinde konuştu.

"SÜREKLİ İSİMLER DEĞİŞİR AMA CHP'NİN ZİHNİYETİ KAFASI DEĞİŞMİYOR"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siz, neden millet bizi tercih etmiyor, iktidar için seçenek olamıyoruz" diye kendi kendinize soruyor musunuz? Neden bu millet bize itibar etmiyor, verdiğimiz bütün bu uçuk vaatlere gözünün ucuyla bakmıyor demiyorsunuz? Kendileri hiçbir zaman eleştiri yapmazlar. Sürekli kurultaylar yaparlar ama kurultaylarda seviyeli tek bir tartışmanın olduğunu, yeniden yapılaşmanın olduğunu göremezsiniz. Sürekli isimler değişir ama CHP'nin zihniyeti, kafası değişmiyor, problem orada."

TÜRKİYE'NİN ERKEN SEÇİME GİDECEĞİ İDDİALARI

Türkiye'nin erken seçime gideceği yönündeki iddialara ilişkin konuşan Davutoğlu, "Türkiye bütün enerjisiyle gelecek hedeflerini gerçekleştirme hedefine yoğunlaşmışken birileri bu istikrarlı hedeften rahatsız oldu. Türkiye'nin erken seçime gidecek gibi aslı astarı olmayan spekülasyonlarla kafaları karıştırmaya çalışanlar var. Açık ve net ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibarıyla erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Şu anda erken seçim ifadesini kullanmak bana göre bu ülkeye ihanettir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son 2 yıl içinde 4 seçim yaptığını anlatan Davutoğlu, "Milletimizin talimatını yapmadan yeniden erken seçim tartışmasını yapmak doğru olmaz. Türkiye'nin mesellerine çözüm üretmesi ve geleceğe hazırlanması lazım. Kısa çekişmelerden bir an önce uzaklaşarak, bu ülkenin yatırımlarına, projelerine bu ülkenin kalkınma hedeflerine yoğunlaşmamız lazım" dedi.

"BU SPEKÜLASYONLARIN ASLI YOKTUR"

Terörün bu millete yaşattığı acılara son verilerek, bu ülkenin şehirlerinin "barış ve kardeşlik şehirleri" haline getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, ekonomik kazanımların da aynı seviyeye taşınarak kalıcı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin kaybedecek bir dakika dahi vakti olmadığını anlatan Davutoğlu, "Bizim için bir dakika dahi önemli. Türkiye'de bir seçim yapılacak ama 4 yıl sonra yani zamanı geldiğinde yapılacak. Bu spekülasyonların aslı yoktur, hiçbir insanımızın da bu türden asılsız iddialara itibar etmemesi gerekir" diye konuştu.

"BUNLAR BELLİ MAKSATLARLA ORTAYA ATILAN ASILSIZ DEDİKODULARDIR"

Bütün bu spekülasyonları durdurarak Türkiye'nin istikrarlı bir dört yıl içinde olacağının vurgulanması gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, "7 Haziran öncesi de aynı çevreler bu seçim yapılamayacak iddialarıyla ortaya çıktı ama seçim yapıldı. 1 Kasım öncesi yine bu seçim yapılmayacak diyenler oldu, AK Parti her zamankinden daha güçlü bir şekilde 1 Kasım sandıklarından çıktı. Bizler hiçbir zaman seçimlerden çekinmedik, her zaman millet iradesini başımızın tacı yaptık. Bugün siyasi istikrar söz konusudur, halkımızın taleplerini karşılamak bizim en büyük hedefimizdir. Bunlar belli maksatlarla ortaya atılan asılsız dedikodulardır. Bilsinler ki bir an bile enerjimizi çarçur etmelerine izin vermeyiz, hiçbir kumpasa, siyaset mühendisliğine de mahal bırakmayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler