Ergün: Trabzon'da her şey tamam

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Anadolu'daki duble yolları duble olmaktan çıkaracaklarını belirterek, ''Önümüzdeki dönem itibariyle yollar üç gidişli ve üç gelişli olarak yapılmaya başlanıyor'' dedi.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Sakarya'nın Serdiv

Ergün: Trabzon'da her şey tamam

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Anadolu'daki duble yolları duble olmaktan çıkaracaklarını belirterek, ''Önümüzdeki dönem itibariyle yollar üç gidişli ve üç gelişli olarak yapılmaya başlanıyor'' dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Sakarya'nın Serdivan ilçesinde inşa edilecek olan 5 bin seyirci kapasiteli salonun temel atma töreninde konuşan Ergün, hükümetin politikalarını değerlendirdi.

Türkiye'nin tesisleri yaparken büyük düşündüğünü ifade eden Ergün, ''Eskiden kapalısporsalonlarını yapıyor olsaydık daha küçük düşünürdük. Tribününü bile hesap etmezdik. 'Basketbol, voleybol oynansın yeter' diye hesap edilirdi ama artık öyle değil. Çünkü Türkiye büyük organizasyonlara imza atan bir ülke. Geçtiğimiz 7-8 yıl içinde bir çok organizasyona Türkiye ev sahipliği yaptı''dedi.

Dünya Su Konferansı'nın da benzeri şekilde başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Ergün, DünyaBasketbolŞampiyonası'nın da başarıyla tamamlandığını anımsattı.

Ergün, Trabzon'da gençlik olimpiyatları için hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, ''Erzurum'da Üniversiad Kış Oyunları gerçekleştirildi. Akdeniz Oyunları Mersin'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin her yerinde, büyük uluslararası, siyasi, kültürel ve sportif organizasyonlar gerçekleştiriliyor. ŞimdiKocaeliili Üniversiad Oyunları'na aday, Brezilya'da bir şehirle beraber. İnşallah çalışıp Üniversiad 2017'yi de Türkiye'ye böylece getirmiş olacağız. O zaman işte bu spor salonlarının önemi bir kere daha ortaya çıkacak. Çünkü artık bu tür organizasyonlar tek bir kente sığmıyor. Havza bazında düşünüldüğünde birkaç ilde birden bu organizasyonlar gerçekleşiyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyük organizasyon kabiliyetine sahip olan ve büyük düşünen bir ülke olduğuna dikkati çeken Ergün, şunları söyledi:

''Her açıdan... Eskiden böyle düşünmüyorduk. Mesela Gebze'den Adapazarı'na kadar olan otobanın bölümüne bakın, aslında iki gidiş ve iki geliş olarak tasarlanmış. Yaptığımız bazı çalışmalarla güvenlik şeridini iptal ederek ve orta refüjü biraz daha daraltarak üç gidiş ve üç gelişe çıkarmaya çalıştık ama yine de arzu ettiğimiz şekilde olmadı. Şimdi ne yapıyoruz? Yetmiyor otoyol, Kuzey Marmara Otoyolu'nu üçüncü boğaz köprüsüyle beraber Sakarya'dan, Hendek'ten mevcut otobanla buluşturuyoruz. Artık öyle iki gidiş ve iki geliş değil. Anadolu'daki duble yolları bile duble olmaktan çıkarıyoruz. Önümüzdeki dönem itibariyle üç gidişli ve üç gelişli yollar halinde yapılmaya başlanacak. Anadolu'daki duble yolların da ebadı büyüyor. Neden? Türkiye büyüyor çünkü, ihtiyaçlar fazlalaşıyor. İleri görüşlü olmak, daha büyük düşünmek icap ediyor. Artık Türkiye'nin her türlü yatırımı yapabilecek gücü ve kabiliyeti var. Türkiye yeter ki bir şeye karar versin.''

 

''TÜRKİYE O ZAMAN YARDIM ALAN ÜLKELER KATEGORİSİNDEYDİ''

Türkiye'nin yapmak istediğini başaran bir ülke konumuna geldiğini belirten Ergün, Türkiye'nin büyük organizasyon kabiliyetine ve karar verdiği işi yapma imkanına sahip bir ülke haline geldiğini anlattı.

8-10 yıl önce 30-40 milyon liralık yatırımların büyük işler olarak ele alındığını anımsatan Ergün, ''1 milyar dolar Türkiye için çok büyük bir paraydı. Haberlere birinci haber, manşet olurdu, 'IMF 1 milyar doları serbest bıraktı' diye. IMF'den borç almıştık ya, o zaman 1 milyar doları serbest bıraktı diye manşet olurduk, 1 milyar dolar büyük paraydı. Türkiye o zaman yardım alan ülkeler kategorisindeydi. Şimdi Türkiye yardım eden ülkeler kategorisine yükseldi Allah'a şükür. Türkiye'nin 1 milyar dolar yıllık yardımlarının tutarı. 1 milyar dolar bugün Türkiye için hayır hasenatı sayılacak işlerdir, bu noktaya geldi Türkiye. Bu işleri başarılı bir şekilde götürüp bitirebileceğimiz bir atmosfere ulaştık'' ifadesini kullandı.

Ergün, daha sonra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu veAK Partimilletvekili adaylarıyla birlikte iş makinesiyle temsili olarak temele harç döktü.

Serdivan ilçesindeki temel atma töreninin ardından Adapazarı ilçesindeki Tam Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılışında konuşan Ergün, yerel yönetimler ve milli eğitim müdürlüklerinin düzenli spor yapma konusunda halkı teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda birçok şeyi farklı yaklaşımlarla ele aldığına işaret eden Ergün, ''Mesela kalkınma ajansları kurduk bu dönemde. Bölgesel bazda birçok adımı, valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri geniş bir havzada birlikte çalışarak başarıyorlar. İşte Doğu Marmara Kalkınma Ajansı da Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illerinin büyük potansiyelini birlikte harekete geçirmeyi amaçlayan bir organizasyon. Dönüşümlü şekilde valilerimiz bu organizasyonun başkanlığını yürütüyor. Gerçekten bu 5 ilimizin her birinin kendine özgü güzellikleri ve potansiyeli var. Bu potansiyeli elbette her alanda harekete geçirmek gerekiyor'' dedi.

Ergün, Türkiye'de ciddi spor yatırımları bulunduğunu belirterek, yeni tesislerin inşaatına devam edileceğini sözlerine ekledi.

Ergün, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kapalı yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

 

KAPALI YÜZME HAVUZU

İnşaatına 20 Ağustos 2007'de başlanan, 50 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki havuz, 500 seyirci kapasitesine sahip bulunuyor. 3 metre derinliğindeki havuzu içinde barındıran tesiste fitness merkezi, sauna ve kafeterya da bulunuyor.

 

SPOR SALONU

Serdivan ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi'nde temeli atılan 5 bin seyirci kapasiteli spor salonunun 900 günde tamamlanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler