Erdoğan'ın ziyareti Rus basınında

 Kommersant gazetesinden Andrey Kalesnikov, "Suriye'deki patlamaların Kremlin'deki yansıması" başlıklı yazısında, Başbakan Erdoğan'ın Putin ile görüşmesi öncesi Suriye'den gelen saldırı haberlerine değinirken, Erdoğan'ın basın toplantısındaki Suriye'ye yö

Erdoğan'ın ziyareti Rus basınında

 

Kommersant gazetesinden Andrey Kalesnikov, "Suriye'deki patlamaların Kremlin'deki yansıması" başlıklı yazısında, Başbakan Erdoğan'ın Putin ile görüşmesi öncesi Suriye'den gelen saldırı haberlerine değinirken, Erdoğan'ın basın toplantısındaki Suriye'ye yönelik sözlerine dikkati çekti. Kalesnikov, "Türkiye lideri için Esed artık yok. En azından Suriye lideri olarak. Açıkçası, Esed'in hala kimin için var olduğunu anlamak isterdim" değerlendirmesinde bulundu.

Nezavisimaya gazetesinden Nikolay Surkov da, "Suriye'de şiddet bakanlara ulaştı" başlıklı yazısında, Erdoğan-Putin görüşmesinde şüphesiz en önemli gündem maddesinin Suriye olduğunu söylerken, Erdoğan'ın "Suriye'nin bölünmesine karşıyız" sözlerini ön plana çıkarttı. Surkov, Suriye'deki şiddetin bakanlara kadar ulaştığını vurgularken, buna karşın Rus yetkililerin her fırsatta BM'de Suriye'ye askeri müdahale öngören her türlü karara karşı çıkacaklarını belirttiklerini dile getirdi.

 

Rossiyskaya Gazeta'dan Viktor Feşçenko ise "volkanın sonu" başlıklı yazısında, dün Suriye'nin merkezinde düzenlenen saldırının ardından, ülkede artık sivil savaşın başladığını yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset