Erdoğan'ın talimatı da yetmedi!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ceza İnfaz Yasasındaki düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını ziyaret etmesini, düzenleyen bir düzenlemenin bulunmadığını belirterek, mevzuat değişikliği dışında yöntemlerin bulunup bulunmadığı konusunda

Erdoğan'ın talimatı da yetmedi!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ceza İnfaz Yasasındaki düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını ziyaret etmesini, düzenleyen bir düzenlemenin bulunmadığını belirterek, mevzuat değişikliği dışında yöntemlerin bulunup bulunmadığı konusunda çalıştıklarını kaydetti.

Adalet Bakanı Ergin, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Toplantısı’na gelişinde, gazetecilerin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal’ın annesini ziyaret etmesine izin verilip verilemeyeceği sorusu üzerine,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde kendisine çalışılması konusunda talimat verdiğini ve yardımcı olunabilecek hususların olup olmadığını sorduğunu belirtti.

Bakan Ergin, "Şu anda ceza infaz yasamızdaki düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarına ziyaret etmesini düzenleyen bir düzenlememiz maalesef yok. Onun dışında hasta ile tutuklu şu anda farklı illerde bulunuyor.

Bu sorunu aşabilmenin yolu var mıdır diye şu anda çalışmalar yapılıyor. Mevzuat değişikliği dışında yöntemler var mıdır bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset