Erdoğan'ın Rize temasları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de tutulan ve Türkiye’ye iade edileceği belirtilen 2 Türk gazetecinin ailesini telefonla arayarak serbest bırakılmaları ve Türkiye’ye gelişleri ile ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Trabzon ve Rize’de katılacağı bir d

Erdoğan'ın Rize temasları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de tutulan ve Türkiye’ye iade edileceği belirtilen 2 Türk gazetecinin ailesini telefonla arayarak serbest bırakılmaları ve Türkiye’ye gelişleri ile ilgili bilgi verdiği öğrenildi. 

Trabzon ve Rize’de katılacağı bir dizi program için dün havayolu ile İstanbul’dan Trabzon’a gelen ve burada partisinin Trabzon il kongresine katıldıktan sonra akşam saatlerinde baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geceyi Merkez mahallesindeki kendisine ait konutta geçirdi.

Öğle saatlerinde evinden çıkarak ilçe merkezine gelen Başbakan Erdoğan, Rize Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Minder’den brifing aldı.

Bu sırada Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye gittikten sonra 2 aydır kendilerinden haber alınamayan 2 Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Çoşkun’un ailelerini telefonla arayarak gazetecilerin serbest bırakılmaları ve Türkiye’ye gelişi ile ilgili memnuniyetini dile getirdiği öğrenildi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir uçağı gazetecilerin Tahran üzerinden Türkiye’ye getirilmesi için İran’a gönderdiği öğrenildi.

Suriye'ye belgesel çekimi için giden Özköse ile Coşkun'un kaybolduktan 56 gün sonra çekilen ilk görüntüleri, hafta başında basınla paylaşılmış ve Türk gazetecilerin, Şam'daki Kefer Susa Muhaberat Merkezi'nde olduğu bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset