Erdoğan'ın işi bu kez biraz zor

Analizde Suriye'nin reformlar için geç kaldığı yorumu yapıldı. Corriere Della Sera gazetesinde Antonio Ferrari imzalı bir analiz yer alıyor. 'Erdoğan 'bölgede istikrar sağlamak için devrede' başlıklı yazıda, Suriye devlet başkanı Esad'ın dramatik bir döne

Erdoğan'ın işi bu kez biraz zor

Analizde Suriye'nin reformlar için geç kaldığı yorumu yapıldı. Corriere Della Sera gazetesinde Antonio Ferrari imzalı bir analiz yer alıyor. 'Erdoğan 'bölgede istikrar sağlamak için devrede' başlıklı yazıda, Suriye devlet başkanı Esad'ın dramatik bir dönemden geçtiğini vurgulanırken Suriye'ye komşu ülkelerin gelişmelerden duydugu endişe belirtiliyor.

Ankara'nın durumu haklı bir endişe ile takip ettiğine dikkat çeken Ferrari, Türkiye ve Suriye arasında 10 yıl gibi kısa bir süre önce Öcalan yüzünden yaşanan gerginliğin yerini dostluk ve işbirliğine bıraktığını bu yüzden Erdoğan'ın Şam'a kadar gidip Esad'ın reformları bir an önce gerçekleştirmesi için bir ağabey tavrı ile destek verdiğini belirtiyor.

Antonio Ferrari, Başbakan Erdoğan'ın Esad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve değisim için aldığı kararları desteklediğini ilettiğini de yazıyor ancak Ortadoğu uzmanı gazeteci Esad'ın Suriye için artık çok geç kaldığını düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset