Erdoğan'ın davetlisi Barzani Türkiye'de!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perwer, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.20 ARAÇLIK KONVOYLU

Erdoğan'ın davetlisi Barzani Türkiye'de!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perwer, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

20 ARAÇLIK KONVOYLUK İLE GELDİ

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perwer'i gümrük sahasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

KÜRTÇE "HOŞGELDİNİZ" KARŞILAMASI

Milletvekili Dindar, Barzani'ye Kürtçe "Hoşgeldiniz" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani ve Perwer tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır'a doğru hareket etti. Barzani'ye Milletvekili Dindar ve Vali Vekili Akgün de eşlik etti.

"LİDER BARZANİ HOŞGELDİN"

Öte yandan, Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde "Lider Barzani Hoşgeldin" yazılı pankartı açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler