Erdoğan'ın çelengine koruma!

Diyarbakır Silvan'da yaşanan terörist saldırıda şehit olanaskerler Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için Adana'da düzenlenen cenaze töreninde hükümet protesto edildi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Çelik'

Erdoğan'ın çelengine koruma!

Diyarbakır Silvan'da yaşanan terörist saldırıda şehit olanaskerler Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için Adana'da düzenlenen cenaze töreninde hükümet protesto edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Çelik'in etrafında korumaların yanı sıra çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla çember oluşturdu. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenkler daha önce yaşanmış bir saldırının tekrarlanmaması için tören süresince sivil polislerce korundu.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün uçakla Adana'ya getirilen cenazeler Askeri Hastane Morguna kaldırıldı. Bugün şehitlerin cenazeleri askeri konvoyla törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

ACILI ANNE AYAKTA DURAMADI
Cami avlusundaki törene Mustafa Güney'in hamile eşi Merve, annesi Dudu Güney ve kardeşleri, Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar ve annesi Yıldız Yıldırım katıldı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken,

bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi. Sağlık ekipleri tören boyunca Mustafa Güney'in kalp rahatsızlığı bulunan annesi Dudu'nun yanından ayrılmadı. Dudu, sandalye haline getirilen sedyeye oturtuldu.

SİYASETÇİLER VE BÜROKRATLAR ORDAYDI
Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, CHP milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, MHP milletvekilleri Seyfettin Yılmaz,

Ali Halaman, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda ilgili hazır bulundu.

LİDERLERDEN CENAZEYE ÇELENK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun törene çelenk gönderdikleri görüldü.

AK PARTİLİ ÇELİK YUHALANDI
Cenaze töreni öncesinden başlayarak ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kalabalık grup, Vali İlhan Atış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Gruptakiler, milletvekili Çelik ve hükümete yönelik tepki gösterdi.

POLİS KALKANI KORUDU
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tören boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı. Vali Atış'ın aracına binen Çelik'in etrafında korumalarının yanı sıra çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla çember oluşturdu. Bazı polis memurlarının şemsiyelerle milletvekillerinin yanında ilerlediği gözlendi.

ÇELENKLERE DE POLİS KORUMASI
Daha önceki şehit töreninde Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenge saldırılması üzerine tören süresince sivil polisler çelenklerin önünde önlem aldı. Polis ekiplerinin, görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalışarak, tekme attıkları gözlendi.

Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişi daha sonra serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset