Erdoğan'ın 9 yıllık hayali gerçekleşiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de dev şehir hastaneleri kurmanın 9 yıl önceki hayali olduğunu belirterek, "Şimdi adımlarını attık" dedi.Başbakan Erdoğan, Türkiye’de dev şehir hastaneleri kurmanın 9 yıllık hayali olduğunu belirterek, “Ne yazık ki h

Erdoğan'ın 9 yıllık hayali gerçekleşiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de dev şehir hastaneleri kurmanın 9 yıl önceki hayali olduğunu belirterek, "Şimdi adımlarını attık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de dev şehir hastaneleri kurmanın 9 yıllık hayali olduğunu belirterek, “Ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Danıştay’da bazı engellemeler oldu. Ancak şimdi adımlarını attık.
 
Bunları da aşıp süratle ihalesini yaptığımız şehir hastaneleriyle işe başlıyoruz” dedi. Erdoğan, İstanbul’da 3 dev şehir hastanesi kurulmasının planlandığını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de dev şehir hastaneleri kurmanın 9 yıl önceki hayali olduğunu belirterek, “Ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Şimdi adımlarını attık.
 
Danıştay’da vesaire engellemeler oluyor. Bunları da aşıp süratle ihalesini yaptığımız şehir hastaneleriyle işe başlıyoruz” dedi. İstanbul’un her iki yakasına şehir hastaneleri kuracaklarını söyleyen Erdoğan “Sıkıysa benim vatandaşım şimdi ister özel ister devlet hastanesine gitsin kapıdan çevirsinler, çeviremezler” diye konuştu. Erdoğan, Bağcılar’da 150 milyon dolar yatırımla yapılan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nin açılışını yaptı. Açılışa, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Medipol Üniversitesi Mega Hastaneler Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Koca katıldı. Hastanenin 470 yataklı ve 246 poliklinik odası olduğunu belirten Erdoğan, hükümetin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Dev şehir hastaneleri 25 ilde, farklı alanlardaki sağlık hizmetlerinin aynı yapı içinde verildiği yeni bir modele geçtiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Bu benim 9 yıl önceki hayalimdi. Ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Şimdi adımlarını attık. Bu projeyle caddede, sedyede taşınan hasta görmeyeceksiniz. Hepsi birbirine bağlı dev şehir hastaneleri. Bunlar 750 bin metrekarelik alan, 1 veya 1.5 milyon metrekarelik devasa alanlarda olacak. Yatak sayımızı 43 bin 200 adet arttırmış olacağız.” 3 dev hastane İstanbul’da Olimpiyat Stadı’nın yanında dev bir şehir hastanesi kurmayı planladıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Aynı şekilde Anadolu Yakası’nda ikinci şehir hastanesini, Samandıra’daki TSK’ya ait havaalanın olduğu bölgede onu kuracağız. Daha sonra da bir üçüncüsünü de planlamanın gayreti içindeyiz” açıklamasını yaptı. 150 milyon dolarlık yatırım Dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Bağcılar’daki Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, 100’ü yoğun bakım olmak üzere 470 yatak kapasitesiyle 80 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük özel sağlık yatırımlarından birisi oldu. 
 
‘Burada Hayat Var’ sloganı ile resmi açılışı yapılan hastane, tek çatı altında toplanan 4 ihtisas bölümünden oluşuyor. Yatırım tutarı 150 milyon doları bulan sağlık tesisinde 246 poliklinik odası yer alıyor. 2.5 yıl gibi bir sürede tamamlanan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, bir süredir hasta almaya başlamıştı. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Fahrettin Koca yapıyor. Anadolu’daki vatandaşın sömürülmesine göz yumamayız Günümüzde artık eğitim, sağlık gibi eskiden sadece devletin hizmet verdiği alanlarda özel sektörün ilgi sahasının genişlediğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları anlattı: “Mevcut durumda özel üniversite sadece vakıflar eliyle açılabiliyor. Yükseköğretim reformumuz çerçevesinde, inşallah burayı da ticari amaçlı bu faaliyetleri yürütülebilir hale getireceğiz. Aynı şekilde lise ve üniversite sınavlarına yönelik faaliyet gösteren dershanelerden şartları uygun olanların şimdiden özel okula dönüşmelerini istiyoruz. Kimse rahatsız olmasın. İster bunu birleşerek yapsınlar, isterse şartları müsait olanlar bunları özel okula dönüştürsünler. Kusura bakmasınlar. Birileri daha fazla para kazansın diye Anadolu’daki fakir vatandaşımızın daha fazla sömürülmesine göz yumamayız.”
 
Yatırımda devlet-özel sektör ayrımı yapmıyoruz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırım söz konusu olduğunda, devlet-özel ayrımı yapmadıklarını belirterek şöyle devam etti: “Biz ülkemize fayda getirecek yatırım söz konusu olduğunda yerli-küresel sermaye ayrımı yapmıyoruz. Yeter ki bu ülkeye faydalı olacak, üretime, istihdama, ihracata katkı sağlayacak işler yapılsın. Bu yöndeki her çabanın sonuna kadar arkasındayız ve arkasında olacağız. Bunun için yatırımcılara çok geniş bir alanda teşvik desteği veriyoruz. Güneydoğu, Doğu Anadolu’da vergi muafiyeti getirdik.
 
Buralarda ücretsiz arsa tahsisleri yapıyoruz. Buralarda buyursunlar yatırım yapsınlar diyoruz. Üst üste konan her tuğlayı, dönmeye başlayan her çarkı, hizmete giren her tesisi Türkiye hedeflerine biraz daha yaklaştıran birer adım olarak görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset