Erdoğan'ı Rize'de şaşırtan olay

Rize Valisi Ersin Yazıcı, geçen haziran ayında başbakan olarak Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilin eğitimde 50'nci sırada olduğunu söylediğini belirterek, "İlk kez duyduğunu söyledi ve çok şaşırdı" dedi.Rize Valiliği'nce başlatı

Erdoğan'ı Rize'de şaşırtan olay

Rize Valisi Ersin Yazıcı, geçen haziran ayında başbakan olarak Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilin eğitimde 50'nci sırada olduğunu söylediğini belirterek, "İlk kez duyduğunu söyledi ve çok şaşırdı" dedi.

Rize Valiliği'nce başlatılan 'Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma' (RENK) projesinin tanıtım toplantısı Ardeşen Belediyesi Kültür Binası Konferans salonunda gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürleri ve Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı, göreve geldiği 2 Haziran tarihinde Rize'nin eğitim sıralamasında Türkiye'de 50'li sıralarda olduğunu öğrendiğini anlattı. Yazıcı, şunları söyledi:

"Bu olay beni üzdü. İlk iş olarak bunu düzeltmek için kolları sıvadık. 12 Haziran'da Başbakanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kenti ziyaret ettiğinde daha 10 günlük valiydim. Cumhurbaşkanımız ile Rize'nin sorunlarını konuşurken eğitimin sorununu anlattım, sorunların başında geldiğini söyledim. Cumhurbaşkanımız bu durumu ilk kez duyduklarını ve şaşırdıklarını söylediler. Bizde kolları sıvadık" dedi.

"RAHAT UYUYAMAM"

Yaklaşık 22 yıllık idareci olduğunu ve idarecilerin problemleri çözmek için var olduğuna inandığını ifade eden Vali Yazıcı, "Yöneticiler kendi alanlarındaki problemleri çözmek için vardır. Ben Ersin Yazıcı olarak eğitim sırası buradayken başımı yastığa koyup rahat uyuyamam, Sizlerin de uyuyamayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma projesi kapsamında yapılacak uygulamalar görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset