Erdoğan’ı protestoya 120 yıl hapis

4 Aralık 2010’da İstanbul’da düzenlenen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üniversite rektörleriyle görüşmesini protesto etmek ve Büyük Öğrenci Forumu’na katılmak isteyen Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile ilgili iddianame hazırlandı ve Tuzla 3. Asliye Ceza Mahkeme

Erdoğan’ı protestoya 120 yıl hapis

4 Aralık 2010’da İstanbul’da düzenlenen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üniversite rektörleriyle görüşmesini protesto etmek ve Büyük Öğrenci Forumu’na katılmak isteyen Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile ilgili iddianame hazırlandı ve Tuzla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İlk duruşması 21 Mayıs’ta görülecek davada, öğrencilere sert davrandığı iddia edilen 36 polis ve 10 öğrenci hakim karşısına çıkacak.

İddianamede yaralanan üç polis memurunun şikayetçi olması üzerine 10 öğrenci hakkında ‘görevli memura birden fazla kişiyle birlikte direnme’ suçundan her bir polis memuru için 8 aydan 4 yıla kadar hapis istenirken, cezaların 1/3 oranında artırılması da talep edildi.

Polislerle ilgili yargılama ‘yaralama-basit yaralama’ fiili üzerinden yapılacağını belirten Avukat Erdem, “Öğrenciler 8 aydan 4 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Savcılık polisleri kimin yaraladığını araştırmak yerine 10 kişiye 3 polis için 120 yıla kadar hapis cezası istiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler