Erdoğan'ı anlattı gözleri doldu!

Sesinin titrediği gözlenen Arınç'ın Başbakan Erdoğan'ın 'One minute' çıkışıyla alakalı, "Hayatları yalamakla geçmiş insanların ödleri patladı" diye konuştu.Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde coşkulu bir kalabalığa seslenen Devlet Bakanı ve Başbakan

Erdoğan'ı anlattı gözleri doldu!

Sesinin titrediği gözlenen Arınç'ın Başbakan Erdoğan'ın 'One minute' çıkışıyla alakalı, "Hayatları yalamakla geçmiş insanların ödleri patladı" diye konuştu.

Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde coşkulu bir kalabalığa seslenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Türkiye'nin bütün dünyanın dikkate aldığı bir ülke haline geldiğini ifade ederek, "Türkiye'de daha önce başbakanlık yapmış insanların hatırlarsınız. Ama Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e 'Sen ancak katilsin. Adam öldürmeyi bilirsin' diyen birisidir. Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta 'one minute' çıkışını yapmasının ardından bazılarının uykuları kaçtı. O gece yorumcular, 'Türkiye mahvoldu, bitti' şeklinde yorumlar yaptı. Hayatları yalamakla geçmiş insanların ödleri patladı. Ama yarım saat sonra duyduklarına inanamadılar. Şimon Peres, Başbakan Erdoğan'ı arayarak özür diledi" dedi. Bu esnada Arınç'ın gözlerinin dolması ve sesinin titremesi dikkatlerden kaçmadı.

"55 ÇETİNİN DEFTERİNİ DÜRDÜK"
Bu ülkenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zalimlerin karşısında duran bir yiğit olduğunu ifade eden Arınç, "Biz tüm hizmetlerimizi milletimiz için yapıyoruz. Diğer hükümetler bize ekonomik bir enkaz bıraktı. Milletimiz, koalisyon partilerinin defterini dürdü. Çok çalıştık, yasakları kaldırdık. Bu ülkede zulüm, faili meçhul cinayetler, kaybedilen insanlar, siyasi suikastlar vardı. OHAL'i kaldırdık. Türkiye'yi çete ve mafyalardan temizledik. 55 çetenin defterini dürdük. Şimdi hepsi mahkemelerimizde hesap veriyor" diye konuştu.

"HALKIMIZI TERÖRİSTLERDEN AYIRMAMIZ LAZIMDI"
Kürtçe konuşmak yasakken sadece Kürtçe yayın yapan TRT ŞEŞ'in yayına girdiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Biz milletimizin ana dilini kabul ediyoruz. Halkımıza güvendik. Halkımızı teröristlerden ayırmamız lazımdı. O bölgede yaşayan insanlara, terörist muamelesi yapmak en büyük yanlışlıktır. Tüm yasakları kaldırdık" dedi.

"EŞİMİN BAŞI KAPALI DİYE YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR"
Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının izzet, iman ve doğrunun peşinden koşmasından kaynaklandığını belirten Arınç, "Darbecilerin hepsini yargılıyoruz. Eski hükümetler gelir, sadece menfaat paylaşırlardı. Ayrımcılık yapılırdı. Ben meclis başkanıyken, cumhurbaşkanını uğurlamaya gittiğimde eşimin başı kapalı diye yapmadıklarını bırakmadılar. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, herkesi eşiyle, beni ismen davet ederdi. Ben de resepsiyonlar yaptım. Kimseye kıyafet ayrımı yapmadım. Milletin meclisinde

ayrımcılık olmaz. İnsanlar kıyafetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalamaz. Bizi birçok konuda eleştirenler şu anda destekliyor. Biz fikir ayrılıklarımızı zenginlik diye biliyoruz. CHP, ne kadar 'değiştim' dese de inanmayın. MHP'nin durumu ise ortada. Diğer partilerin barajı geçmesi bile söz konusu değil. AK Parti'nin yerine daha güçlü parti gözükmüyor. Maceraya girmeye gerek yok. Seçimlerde desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Bu arada Dağ-Der'i de ziyaret eden Arınç, dağ yöresi insanının sıkıntılarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yaşadıkları zorlukları anlatan Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın, Devlet Bakanı Arınç'a dernek rozeti taktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler