Erdoğan:Görevi vereceğim kişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan iftar programında konuşma yaptı. Erdoğan, "Görevi vereceğim kişi en fazla milletvekiline sahip parti

Erdoğan:Görevi vereceğim kişi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan iftar programında konuşma yaptı.
 
Erdoğan, "Görevi vereceğim kişi en fazla milletvekiline sahip partinin Genel Başkanı olacak. Başkanlık divanı olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım" dedi. 
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili iddialara değinen Erdoğan, "Masasında oturduğunuz, benim de oturduğum şu masa gazetelerde yazan meşhur masadır. Bunun değerini 1 milyon olarak ilan ettiler. Halbuki biz bu masayı çok komik bir rakamla yaptık. Ve suntadır o masa. Ayrılırken bir bakmanızda da fayda olur. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Dert şu, iftira at tutmasa da iz bırakır, yaptıkları iş bu. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış" diye konuştu. 
Erdoğan'n açıklamalarından satır başları:
 
Biz bu milletin içinden çıkarak buralara geldik. Milletimizle irtibatı hiçbir zaman kesmedik. Biz milletimizle olmaya devam edeceğiz. Bizim yanımız milletimizin yanıdır. Gerektiğinde darbecilerin karşısına geçtik, cuntacılara meydan okuduk. Bizim için aslolan milletimizin menfaati, beklentileridir. 
 
Sürekli ahlaka vicadan sığmayacak saldırılara maruz kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bize saldıranların en çok istismar ettiği konu. Burası benim şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletindir. 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin nasıl hizmet verdiği ortadayken bir takım çevreler bize saldırma çabasından vazgeçmiyor.
Oturduğunuz şu masa gazetelerde yazan meşhur masadır. Değerini 1 milyon olarak gösterdiler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Dert şu, iftira at tutmasa da iz bırakır, yaptıkları iş bu. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış. İftiracılarda yüz bulunmadığı için özür dilemek böyle bir ahlaksızlığı bir daha yapmayacağız diye bir anlayış yoktur. Bizim için önemli olan milletimizin vicdanında ibra edilmektir. 
Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Bugün ülkemizde Balkan ve Kafkan kökenli bir tanıdığı olmayan yok gibidir. Medeniyet birliğimiz var. Tarihimize uygun bir duruş sergilemeye çalışıyoruz.  Muhacilere kapımızı açtık ve açmaya devam edeceğiz. 
 
7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizlik durumunu bir an önce geride bırakmalıyız. Bu kritik dönemde Türkiye'nin önündeki engelleri aşmak için inisiyatif alan herkes bu milletin gönlünde değer kazanır.
 
Görevi vereceğim kişi en fazla milletvekiline sahip partinin Genel Başkanı olacak. Başkanlık divanı olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım.
Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırmasını temenni ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler