Erdoğan'dan suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 28 Şubat bombaları. Erdoğan, post modern darbenin ardından gelen ekonomik krizlerin bir gecede Türkiye'yi yoksullaştırdığına dikkat çekti ve ekonomik rant elde edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.28 Şubat soruşturmas

Erdoğan'dan suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 28 Şubat bombaları. Erdoğan, post modern darbenin ardından gelen ekonomik krizlerin bir gecede Türkiye'yi yoksullaştırdığına dikkat çekti ve ekonomik rant elde edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

28 Şubat soruşturmasına "İntikam ve cadı avı" yakıştırması yapan Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'ın cevabı geciklmedi: "Konuyu saptıranlara aldırmadan biz 28 Şubat'ı da, 12 Eylül'ü de, 27 Mayıs'ı da sorgulayacak, tarihin bu karanlık dönemlerini inşallah hep birlikte aydınlatacağız."

Erdoğan, 28 Şubat'ın, MÜSİAD'a, MÜSİAD'ın üyelerine karşı, o üyeler gibi nice başarılı iş adamının kolunu kanadını kırmak için yapılmış bir müdahale olduğunu belirtti. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan'ın ön çıkan mesajları şöyle:

VURGUN YAPANLARA SUÇ DUYURUSU

-Gecelik faizin bin 500'e çıktığı dönemi, 8 bine çıktığı anı hatırlayın. Buralara çıktı. Acaba kimler burada vurgunu vurdu? İşte o vurgunu vuranların aslında hesaba çekilmesi lazım. Suç duyurusu yapıyorum burada.

HESAP SORULMAZSA TORUNLARIMIZ YAŞAYACAK

-28 Şubat sürecinde, bizim de sizlerin de neler yaşadığını bir biz biliyoruz, bir de Allah biliyor. Eğer bunu yapanlar, bunun mimarları, bunun mühendisleri, bunun kuklaları, piyonları deşifre olmazsa, eğer bunlardan hesap sorulmazsa, aynı felaketi biliniz ki çocuklarımız da yaşayacaktır, torunlarımız da yaşayacaktır.

RUHLARINI SATANLAR İLK FIRSATTA YENİDEN GELECEĞİ KARARTACAK

-''Eğer 28 Şubat sürecinde emirle, talimatla yazı yazanlar, psikolojik operasyonlara ruhlarını satanlar deşifre olmazsa, biliniz ki ilk fırsatta bunlar bu ülkenin aydınlık geleceğini yeniden karartmak isteyecektir.

CHP MÜDAHALELERE ALKIŞ TUTTU

-27 Mayıs müdahalesi karşısında CHP dik dursaydı, milletin nezdindeki yeri bugün çok farklı olurdu. 28 Şubat karşısında, 27 Nisan bildirisi karşısında CHP dik durabilseydi, bugün millet nezdinde itibarı çok farklı olurdu. Ama hiçbir zaman dik durmadılar; müdahaleler karşısında eğildiler, müdahalelere alkış tuttular ve işte onun için de milletim bunlara tek başına iktidar vermedi ve ben inanıyorum milletime hiçbir zaman da vermeyecek.

KİMLE HANGİ RANTI SAĞLAMIŞTIR?

-Bugüne kadar, müdahalelerden, kimler, hangi rantı sağlamıştır? Müdahaleler, kimlerin ekmeğine yağ sürmüştür? Müdahaleler, kimlerin önünü kesmiş, kimlerin ocağını söndürmüş, kimlerin kepengini kapatmış, kimleri de palazlandırmıştır? Bütün bunların artık Türkiye'de sorgulanması gerekiyor.

HESABINI HUKUK YOLUYLA SORMAMIZ GEREKİYOR

-Gençler bunları tekrar yaşamasın diye, çocuklar böyle bir Türkiye'de yaşamasın diye, bizim bu süreçleri çok güçlü şekilde, cesaretle, kararlılıkla sorgulamamız, hakkımızı aramamız, o günlerin de hesabını, hukuk yoluyla sormamız gerekiyor. 'İntikam' ve 'cadı avı' söylemleriyle konuyu saptıranlara aldırmadan biz 28 Şubat'ı da, 12 Eylül'ü de, 27 Mayıs'ı da sorgulayacak, tarihin bu karanlık dönemlerini inşallah hep birlikte aydınlatacağız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler