Erdoğan'dan özgürlük vurgusu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya Anayasa Mahkemeleri Birliği Kurul Toplantısı ve Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin 51.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuştu. Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ndeki değişikliklere vurgu yaparak, "Anaya

Erdoğan'dan özgürlük vurgusu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya Anayasa Mahkemeleri Birliği Kurul Toplantısı ve Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin 51.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ndeki değişikliklere vurgu yaparak, "Anayasa Mahkemesi, siyasete sınır çizen, siyasetin alanını daraltan bir anlayıştan sıyrılarak, siyasete yani milli egemenliğin tecellisine, imkan tanıyan siyaset ve hukuku karşılıklı olarak güçlendiren bir yapıya ulaştı. Ülkem adına iftiharla ifade etmeliyim ki, şu anda özgürlükleri daraltan, siyasete sınır çizen, birey karşısında devleti koruyan bir Anayasa Mahkemesi değil, Özgürlükleri, demokrasiyi, milli egemenliği güçlü şekilde muhafaza eden Anayasa Mahkemesi var" dedi.
 
"TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTERİZ"
 
Erdoğan bölgedeki değişimlerin hızlandırılmasını istediklerini belirterek, "Ülkelerin en üst yargı kurumları olan Anayasa Mahkemeleri'nin hukukun üstünlüklerini savundukları kadar, bireyin hak ve özgürlüklerine vurgu yapmaları, bölgemizdeki değişimleri hızlandırmaları en büyük arzumuzdur. Türkiye olarak, bölgemizdeki deneyimlerden azami ölçüde yararlandığımızı, kendi tecrübelerimizi paylaşmaktan da büyük bir memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset