Erdoğan'dan NATO'ya radar resti

Başbakan Erdoğan, İran TV'sine mülakat verdi: Obama'ya İran'a olan nükleer hassasiyeti, İsrail'e de gösterin' dedim. Şartlar uymazsa, NATO radarı sökülür.' Başbakan Tayyip Erdoğan, İran devlet televizyonu ile mülakatında gündeme dair önemli açıklamalar ya

Erdoğan'dan NATO'ya radar resti

Başbakan Erdoğan, İran TV'sine mülakat verdi: Obama'ya İran'a olan nükleer hassasiyeti, İsrail'e de gösterin' dedim. Şartlar uymazsa, NATO radarı sökülür.'

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, İran devlet televizyonu ile mülakatında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan'ın Malatya'ya kurulan NATO radarı, İsrail ve İran konularındaki sözleri şöyle:

 

SURİYE HALKININ İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ

* Tüm devletler Suriye halkının iradesine saygı göstermeli. Türkiye ve İran'ın Suriye konusunda işbirliği yapması gerekiyor.

 

İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARI

* İran Dini Lideri Hameney'in, İslam'ın nükleer silahları kullanımını yasakladığı yönündeki beyanını ABD Başkanı Obama'ya zikrettim. İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere ev sahipliği yapmak istediğimizi net olarak anlattım. Batı'nın İran'ın nükleer alanında ilerlemesi konusunda bağırıp çağırmaya başladığında, onlara neden İsrail'inki ile ilgili herhangi bir hassasiyet göstermediklerini de sordum. İran'ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlar için kullandıklarını ve bizim başka bir tavrımızın olamayacağını söyledim.

 

RADARLAR SÖKÜLÜR

* Malatya'daki NATO radarı için İran'ın rahatsızlık duymasına hiç gerek yok. Çünkü bu radar İran'a karşı hazırlanan bir çalışma değil. Eğer NATO, Türkiye'nin koşullarına uymazsa, radar sökülür.

 

İSRAİL ÖZÜR DİLEMELİ

* İsrail'in 9 Türk'ü öldürdükleri için Türkiye'den özür dilemesi gerekiyor. Şehitlerden birinin ABD vatandaşı olmasına rağmen, Washington'un bu insanın haklarını savunmadığı gibi öldürülmesine de herhangi bir tepki göstermediğini üzülerek gördük.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset