Erdoğan'dan İran'a sert yanıt!

   Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye ve İran meselelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, müzakerelerin Şam veya Bağdat'ta yapılması teklifini 'İpe un sermek' olarak niteledi. Erdoğan, İran'da

Erdoğan'dan İran'a sert yanıt!

 

 

 

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye ve İran meselelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Erdoğan, müzakerelerin Şam veya Bağdat'ta yapılması teklifini 'İpe un sermek' olarak niteledi.

 

Erdoğan, İran'dan gelen bu açıklamaların diplomasinin dili olmadığını dile getirdi ve şöyle konuştu: "Bu toplantıların İstanbul'da yapılması bize prestij kazandırmaz. Burada kazanan İran olur. Dürüst olmak lazım. Dürüst olunmadığı için itibar kaybediyorlar. Bu diplomasinin dili değildir, başka bir şeyin dilidir. O da bana yakışmaz.

 

 

'ŞAM ALDATIYOR'

Erdoğan, Şam yönetiminin Annan planına uyacağını söylemesine rağmen operasyonlara devam etmesini "Bunlar aldatma manevralarıdır" şeklinde değerlendirdi.

 

 

 

Erdoğan şöyle devam etti: "(Askeri çektim, tankları çektim) gibi beyanatlar, bunlar artık bizim Beşşar'ın bugüne kadar alıştığımız özellikleridir. Çünkü bugüne kadar doğru konuşmadı, dürüst davranmadı. Bundan sonra da doğru dürüst davranacağını ancak 10 Nisan'a kadar ortaya koyacağı tavır ile göreceğiz. 10 Nisan biliyorsunuz Sayın Annan'ın da belirlemiş olduğu nihai tarih'' dedi.

 

'TÜRKİYE'DEN ASKER TALEBİ YOK'

Erdoğan, bir gazetecinin Annan'ın gözlemci birlik kapsamında Türkiye'den asker talebi olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine "Bize böyle bir talep gelmedi" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset