Erdoğan'dan HDP’ye sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’e giremezsek kriz çıkar” diyen HDP’lilere sert sözlerle yüklenerek, "Müsterih olun, hiçbir şey yapamazlar. Herkes gitsin, istediği partiye oy versin" dedi. Erdoğan, seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinin bundan etki

Erdoğan'dan HDP’ye sert cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’e giremezsek kriz çıkar” diyen HDP’lilere sert sözlerle yüklenerek, "Müsterih olun, hiçbir şey yapamazlar. Herkes gitsin, istediği partiye oy versin" dedi. Erdoğan, seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinin bundan etkilenmeyeceğini de belirtti.
 
Bingöl’de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin Güneydoğu Anadolu’da baskı ile oy toplamaya çalıştığını ve -Meclis’e giremezsek kriz çıkar- tehdidini savurduğunu ifade ederek, "Müsterih olun, hiçbir şey yapamazlar. Herkes gitsin, istediği partiye oy versin" diye konuştu. Seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinin bundan etkilenmeyeceğini de ekleyen Erdoğan, "Çözüm süreci bunlarla başlamadı ki bunlarla bitsin" dedi.
 
HDP lideri Selahattin Demirtaş’ı da hedef alan Cumhurbaşkanı, "Mardin’de ’Müslümanım’ diyor. Tamam da Müslüman Diyaneti, din derslerini, İmam Hatip Liselerini kapatır mı? Dağda, mağaralarda Zerdüştlük dinini öğreten nasıl Müslüman oluyor" ifadelerini kullandı.
 
"KILIÇDAROĞLU HEMEN ÇARK ETTİ"
 
‘Altın kaplama klozet’ iddiasını ortaya atan Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, "Bu toprakların hafızası, millete karşı yapılan hiçbir haksızlığı unutmadı. Bu ülkede 1932’den sonra dünyaya gelenler minarelerden sadece ‘Tanrı uludur’ sözünü duydular. Rahmetli Menderes’ten sonra ezan aslıyla okundu….Dün Menderes’i iftiralarla mahkeme önüne çıkarmışlardı, bugün benzer bir oyunu ’altın klozet kapağı’ gibi bahanelerle bizim için yapmaya çalışıyorlar. Hemen cevabını verdik. Millet boşuna ‘çarkçı Kemal’ demiyor. Bu millete yutturamazsınız. Her defasında olduğu gibi bu defada çark etti. Ama ’Yarabbi şükür’ deyip yalanlarına devam ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler