Erdoğan'dan flaş koalisyon sözleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen iftar programında eski milletvekilleriyle bir araya geldi.Siyasetin akışı içerisinde çeşitli sebeplerle zaman zaman konumların değişebildiğine işaret edenCumhurbaşkanı Erdoğan, şöyl

Erdoğan'dan flaş koalisyon sözleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen iftar programında eski milletvekilleriyle bir araya geldi.

Siyasetin akışı içerisinde çeşitli sebeplerle zaman zaman konumların değişebildiğine işaret edenCumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Örneğin kurucusu olduğum partinin üç dönem kuralı sebebiyle geçmişteki başarılarını çok yakından bildiğim pek çok arkadaşım bugün Meclis dışında kaldı. Hem siyaset hem de hizmet sadece Meclis çatısı altında yürütülen faaliyetler değildir. Ben bu durumun hayırlı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Hangi sebeple olursa olsun bugün Meclis'te yer almayan tüm arkadaşların her birine öncelikle ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetler için de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

Her ne sebeple olursa olsun yeni dönemde Meclis'te yer almayan vekiller için bu yeni sürecin bir nefeslenme ve yenilenme fırsatı olduğuna inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her bir arkadaşımdan bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesini bekliyorum. Türkiye'nin siyasette, iş hayatında ve kamuda bu kadronun hizmetlerine daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu birikim şu anda bu iftar sofralarını güçlendiren tüm dostlarımızın özellikle önümüzdeki dönemlerde gerek ülkemizin en önemli avantajı olan STK'larda gerek siyasi hayatın içerisinde yer almaları en önemli bir hazinemiz olacaktır diye düşünüyorum. Hiçbir ülke, hiçbir toplum böyle kıymetli bir birikimi gözden çıkarmaz, çıkaramaz" diye konuştu.

"Her seçim gibi bu seçim de milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi"

Türkiye'nin 7 Haziran seçimleriyle yeni bir döneme girdiğini ve 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başlayan tek parti iktidarları döneminin sona erdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her seçim gibi bu seçim de milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi. Bize düşen bu takdire saygı göstermek ve ortaya çıkan fotoğrafa göre yolumuza devam etmektir. Esasen siyasetin imkanları ve kabiliyetleri böyle dönemlerde çok daha fazla önem kazanır. Zor şartlar altında millete hizmet mücadelesini sürdürmek de takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimiz işte böyle bir imtihanla karşı karşıyadır. 

Bu imtihanı başarıyla verenlerin önümüzdeki dönemde milletimizden hak ettiği mükafatı alacaklarına inanıyorum. Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir. Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim."

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevlerimi yapıyorum"

Türkiye'nin 1970'lerden itibaren siyasi, sosyal, ekonomik, diplomatik sıkıntıları ve başarılarına şahitlik etmişi birisi olarak, bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ettiğini söyleyen CumhurbaşkanıErdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevlerimi yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi bu makama işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi. Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek ama en sıkıntısız, en hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız. Gerek bu süreçte gerek bundan sonraki dönemde sizlerin fikirlerini, değerlendirmelerini önemli görüyorum." 

TBMM Başkanlığı için birinci tur seçimlerinin yapıldığını ve ilk turda beklenen neticelerin ortaya çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın temennimiz odur ki hayırlısıyla inşallah Meclis başkanımız belirlenmiş olacak. ondan sonra da Meclisteki idari yapılanma süratle komisyonlarla birlikte onlar da gerçekleşmiş olacak. Daha sonraki süreçte bizler de üzerimize düşen görevi inşallah yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler