Erdoğan'dan E-muhtıra açıklaması

Bayram namazını Ankara'da Hacıbayram Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram mesajında terör, Somali, Libya, Suriye ve diğer ortadoğu üklerinde yaşanan gelişmelere değindi.Erdoğan, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'dan E-muhtıra açıklaması

Bayram namazını Ankara'da Hacıbayram Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram mesajında terör, Somali, Libya, Suriye ve diğer ortadoğu üklerinde yaşanan gelişmelere değindi.

Erdoğan, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

DAHA ÖNCE DE İLETMİŞTİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, e-muhtıranın TSK'nın sitesinden kaldırılmasıyla ilgili olarak ''Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şu andaki yönetiminin özellikle bir değişim, dönüşümü demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından çok önemliydi. Biz bu arzumuzu daha önce de önceki yönetimlere ifade etmiştik. Onlar bu adımı nedense atmamıştı ama şu andaki Türk Silahlı Kuvvetler Yönetimi, Genelkurmay Başkanlığımız, bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için ben kendilerini kutluyorum'' dedi.

DEĞERLENDİRMEK AHLAKİ DEĞİL

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'in basına yansıyan ses kaydına ilişkin olarak ise ''Şimdi o açıklamaların içerisinde birçok şeyler var, öz eleştiriler var. Bunun yanında tabii daha değişik bazı ifadeler var. Bunların üzerinde bir siyasetçi olarak, beraber çalıştığımız bir yerde mesai arkadaşım olarak, şu anda bunun değerlendirmesini yapmayı özellikle ahlaki bulmuyorum. Değerlendirmesini yapacak olan kurum ve kuruluşlar zaten vardır, onlar gereğini yaparlar'' şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN HAKARETLERİNİ TAKİP ETMİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini sessiz kalmakla eleştirmesine ilişkin, ''Kılıçdaroğlu'nun ben eleştirilerini, hakaretlerini pek takip edemiyorum. Onun için değerlendirme yapmıyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler