Erdoğan'dan Cumhurbaşkalnığı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Bakü ziyareti öncesi açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;30 Mart seçimlerinde tüm bölgemiz kazanmış, barış kazanmış, dayanışma kazanmıştır.CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİSayın Cumhurbaş

Erdoğan'dan Cumhurbaşkalnığı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Bakü ziyareti öncesi açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

30 Mart seçimlerinde tüm bölgemiz kazanmış, barış kazanmış, dayanışma kazanmıştır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyu aramızda müzakere ederek karara varırız düşüncesini bende paylaşırım.

ÜÇ DÖNEM KURALI

Üç dönem kuralıyla ilgili olarak, partiden tabandan kanaat belirtenler var. Bu konuyla ilgili kanaatimi belirttim. Bu konu biz partimizin kuruluşunda tüzüğümüze bunu uzun istişareler neticesinde koyduğumuz bir konudur. Bunun Türkiye’de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bu kararı verecek olan partinin, bazı arkadaşlarım MYK diyor ama değil tüzük tadiliyle konu genel kurul işidir. Benim kanaatim üç dönemden yanadır. Üç dönemden sonra siyasi hayat bitmiyor.

ANADOLU AJANSI SEÇİM SONUÇLARI

Her şeyden önce Anadolu Ajansı'nın 94 yıllık mazisi var. Anadolu Ajansı'nın yayın politikasını hazmedemeyenler ya da bu seçimlerdeki üstlendiği görevi hazmedemeyenler kendi rekabet alanının daraldığını düşünenlerdi. Paralel yapıdır. AA buraya girince rekabet alanı daraldı yüzde 60 civarında bu noktada kendilerinden alım yapıldı. AA ile ilgili haberleri Bayburt'ta AA mensubunun darp edilmesi ve kendisinin üzerine gidilmesi AA'yı hedef gösteren bu kampanyalar ajansın elemanının da darp edilmesinin yanında da ileri bir neticeye de varabilirdi. Medya mensubu bunu savunmadı. Bazıları kameraları yere koyardı tepki gösterirdi.

Ana muhalefetin genel müdürü şu ifadeyi kullanıyor. Neymiş ajansın genel müdürü partimizin genel merkezine gelmiş buna Hayda denir. Bizim genel merkeze müdürler gelirler. Bu bizim aynı zamanda devletimizin iyi bir ajansıdır. Diğer müdürler geldiği zaman rahatsızlık olmuyor da Anadolu Ajansı'nın müdürü geldiği için neden rahatsızlık oluyor. İkili ilişkilerimize gölge düşürenler olmuştur. Mesafeliyim. Onlar ahlaki olmayan yollara başvurdukları içindir.AA ne partinindir ne kurumdur sadece devletindir.

Ajanslar bu seçimde adeta çoğu bu konuda iflas etmişlerdir. Sağlıklı ve kısa sürede netice verme noktasında böyle çalışmanın içine girmemişler ve bazı ajanslar siyasi partilerin müşahidi gibi asli görevlerini unutmuşlardır.

ERGENEKON GEREKÇELİ KARAR

 O 6 bin sayfa dün bunu nerede inceleyeyim adeta ansiklopedi. Şuanda ilgili arkadaşlarım bunun üzerinde çalışma yapıyorlar. Şuanda böyle bir şey için fırsat bulamadım. Dün sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledim.

TWIITER'IN AÇILMASI

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar uymak zorundayız ama saygı durmak zorunda değilim bu karara saygı duymuyorum . Alınmış olan bu karar birincil mahkemelere müracaat edilmeden Anaysa Mahkemesi'ne götürülmüştür. AYM bunu reddetmeliydi. Özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum. Ticari şirket YouTube'da, Facebook'ta ticari şirkettir. bunun ürünün alıp almamak serbest tasarruftadır. Özgürlük noktasında şuanda AYM'de bunca dosya beklerken iki gün içinde AYM direk kendilerine başvurmak suretiyle ben milli bulmuyorum. Bunun yanında Amerikalı şirketin ürününün savunması yapılırken bizim ahlaki değerlerimiz bir kenara konuluyor.Bu konu ile ilgili alt mahkemelerin bu konu ile ilgili vermiş olduğu kararlar var bunları yok farz edip böyle karar alıyorsunuz. Biz bu karara uyarız ama saygı duymuyorum bu hukuk değildir. Burada bir hukuki uygulama yok. Yasal uygulamayı  usule ters olarak ortaya koymuşlardır. Bu karar alel acele karar alınmıştır. Daha fazla da konuşmaya gerek yok.

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

İstanbul'da 700 bin oy farkı var. İtiraz edip buradan bir şey çıkartabilir miyiz? Ankara'da da oy farkı var.

Bu eylemler niye? İtiraz yapabilirsiniz. Bunlarda bu yok. Şanlıurfa'da olan olaylar.Silah tehditleri. Böyle seçim olur mu? Kaybediyorsa tahammül edemiyor. Viranşehir'de, Bitlis'te, Ceylanpınar'da yaşanan bu. İtirazını yaparsın sayımda yanlış varsa herkes buna uyar. Bunlarda tahammül yok. Karşıdaki insan galip geldi buna saygı duyayım böyle bir şey yok.  Bizim bir özelliğimiz var dört dörtlük değil ama sandık tutanakları ile ilgili çalışmamız var. O sandık tutanakları ıslak imza...Belgeniz elinizdeyse ispatlanıyorsa gelirsin. Önce tahammülü öğreneceksin demokrasi budur.

EGEMEN BAĞIŞ SES KAYDI

Bir defa gazetecisiniz arkadaşımız açıklamsını bile duymamışsınız. Kendisinin böyle söylemesinin mümkün olmadığını kendisi ortaya koydu.Biz arkadaşımızı bu tür dublaj, montaj yapanlardan iyi tanıyoruz. Bunu söylediğini kendisi ifade etti. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir şey yapanla yürümemiz mümkün değildir. Bende cuma namazı kılmıyorum biliyorsunuz. Bunu söylüyorlar. Biz cuma namazının nerede nasıl kılınacağını iyi biliriz. Bir şeyden vuramadılar şimdi BAşbakan cuma namazı kılmıyor. Bunlar sahtekar bunlarda her şey var.  Bence yer değiştirin durmayın oralarda. Hatta utanmıyor musunuz bu ifitraları diyebilrseniz sevinirim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset