Erdoğan'dan BDP'ye onbaşı cevabı

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.- Masum insanlara, camide kilisede saldırmak hiçbir şekilde savunulamaz- Filistin bölündüğünde sadece Filistililerin değil,

Erdoğan'dan BDP'ye onbaşı cevabı

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.

- Masum insanlara, camide kilisede saldırmak hiçbir şekilde savunulamaz

- Filistin bölündüğünde sadece Filistililerin değil, tüm İslam aleminin kalbi kırıldı.

- Irak'ta kardeş kavgasının ve fitnenin galip gelmemesi için Türkiye olarak gayret sarfetmeye devam edeceğiz..

- Cezayir Başbakanı bizim Fransızların Cezayir'deki soykırımı hatırlatmamızdan rahatsız olmuş. Cezayir halkı bizim ne demek istediğimizi anladı. Muhalefet liderleri de gereken cevabı verdi. Bu konuda bir polemiği gereksiz görüyorum. Cezayir halkına dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum.

- Uludere'de bu hadise yaşandıktan sonra terör örgütü, CHP ve bazı medya kuruluşları acıyı fırsata dönüştürmek için yarışa girdi. Terör örgütü tabutun bir ucundan tutatrak hadiseyi kendi çıkarları doğrultusunda kullandı. BDP diğer ucundan tutarak hadiseyi fırsata çevirmek istedi. Bazi medya kuruluşları da hadise üzerinden devleti hedef alan yanlış bilgilere yer verdi. Olayla ilgili 3 koldan inceleme sürdürülüyor. Genelkurmay olaydan hemen sonra adli incelemeyi başlattı. İnceleme sürüyor. Şırnak Valiliği de inceleme başlattı. İçişleri Bakanlığıyla beraber bu inceleme sürüyor. Tazminat konusundaki çalışmalar son aşamaya geldi.

- Gülyazı köyüne gümrük noktası açılması konusunu Bakanlar Kurulu'nda görüştük. Çalışmalar sürüyor.

- Vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için tüm imkanları seferber ediyoruz. Biz onlar gibi acı üzerinden rant sağlayanlardan olamayız.

- Acı üzerinden ranht sağlayanlardan olamayız. Kardeşlik hukukunun gereği neyse onu yerine getireceğiz ve getiriyoruz. Acı hadise üzerinden hükümetimize yönelik karalama kampanyası başlatıldı. Südece hükümeti değil, yeniden pekiştirdiği birliği bütünlüğü hedef alıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Önde devlet diyenlerden olmadık asla olmayız. Biz her zaman önce insan deriz. Bizim davamız zorba, baskıcı, yasakçı, statükoya karşı mücadeleyle geçmiştir.

- Zorlu yolculukta sıkıntılarımız olmadı mı? Oldu. biz bize yaşatılanları asla unutmadık. Bize yaşatılanları da başkalarına reva görülmesine asla rıza göstermedik. Bu ülkenin doğusunu Karadenizini hiç aklına getirmeyen yönetimler geldi geçti. Tek partili dönemde akıllarının ucundan bile geçirmediler. Hangi eseriniz var? Hiç.. Altyapısıyla üst yapısıyla ayağa kaldırıyoruz. Aramızdaki fark bu. Hazmedemiyorlar. Hakkari'de havalanına yaptırmak kimin aklına geldi? Havaalanına yapılmasını englellemek için tehdit ediyorlar. Hakkari'de 2 hastane yaptık. Açılışa giden vatandaşı tehdit ettiler.

- Ey BDP uzantısı olduğunuz terör örgütü. Siz bunların hesabını nasıl vereceksiniz? İnsan diye kucakladıgınız bir şey var mı? Zerre kadar vatandaşın yanında olsa açılan kepenk sayısını atırmanız lazım. Onların maişetini sen mi veriyorsun? Altyapı üst yapı gibi dertleri yok. Gittiğin zaman pislikten geçemezsin. Bunların hizmet aşkı diye bir dert yok. Bunlar terör örgütü ile ayaktalar.

- Bu ülkede Dersim demek bile suçtu. Bizim arşivlerimiz açık diyorum. Maraş, Çorum Sivas anılmazken biz adım attık. İktidarda olduğu halde gazete küpürleriyle bu parti kapatılmak istendi. buze karşı bildiri yayınlandığında ana muhalafet buna alkış tutarken milletin bize verdiği emaneti mertçe savunuruz.

- BDP'nin kapatı biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız. Partilerin kapatılmasından yana değiliz. Anayasa değişikliğinde partilerin kapatılması tarihe karışacakken ana muhalefet partisi kaçtı mı kaçtı. BDP de kaçtı mı kaçtı. Onlar da kaçtı.

- Biz partilerin kapatılmasına kesinlikle karşıyız. Biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız. Danıştay saldırısının bedelini bize ödetmek istediler. Yapa yalnız kalmamıza rağmen çirkin tezgahı biz ortaya çıkarttık.

- Bizim meselemiz kişilerle değil, demokrasi dışı zihniyetle hesaplaşmaktır. Siyasi zeminde yanlışları ortaya koyarken yargı kendi açısıdan hesap soruyor. Yeni Türkiye ileri demokrasiyle sivilleşmeyle şekilleniyor.

- Türkiye'de demokrasi güç kazanıyor. Yasama yürütme ve yargı baskı altında olmadan görevlerini korkusuzca yerine getiriyor. Hüküm ortaya konmadan kimseye suçlu muamelesi yapılmamalıdır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset