Erdoğan'dan ağır gönderme!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Don Kişot'lu göndermede bulundu.Erdoğan, "O meşhur Don Kişot'un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildi, Kılıçdaroğlu'nun neyle savaştığı belli değil." de

Erdoğan'dan ağır gönderme!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Don Kişot'lu göndermede bulundu.

Erdoğan, "O meşhur Don Kişot'un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildi, Kılıçdaroğlu'nun neyle savaştığı belli değil." dedi.  

Başbakan Erdoğan, Yeşilköy'de bir otelde düzenlenen 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açılan soruşturmaya değinen Erdoğan, "Halktan kopuk, halkın gerçeklerinden kopuk, ülkenin aldığı mesafeden uzak bir anlayış elbette ki bazı göstergeleri iyi okuyamaz. Bu ilerleme bizim muhalefetin hiç gündeminde değil.

Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer alıyor ama muhalefet ne bu umudu, ne sevinci paylaşmıyor, paylaşamıyor. Ana muhalefet lideri Brüksel'e gidiyor 'orada ekonomi abartılıyor' diyor. Adeta 'Türkiye ekonomisine güvenmeyin, yatırım yapmayın' dercesine, vatanperverlik, milleti sevmek bu mudur? Benim bakanım Türkiye'ye enerjide önemli kazanımlar getirdiği için milli felaket oluyorsa acaba bunlar için hangi sıfatı kullanacağız? Dünya Türkiye'yi devamlı övüyor, Çin'den sonra büyümede ikinci ülkesi olarak anlatıyor bu beyefendiler halen kötüleme yarışına giriyor." ifadelerini kullandı.

CHP grubunun günlerdir fezleke işi ile uğraştığını hatırlatan Erdoğan, "Biz yelden enerji üretmek peşindeyiz, onlar yel değirmenleriyle savaş halindeler. Günlerdir görüyorsunuz fezleke yüzünden kıyametler kopuyor, son derece abartılı biçimde etrafı velveleye verdiler adeta fezlekeden bir kahraman çıkartma peşindeler. Fezlekeden kahraman çıkmaz hiç Kusura bakmayın, ben dahil bir çok milletvekili hakkında fezleke var, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında 3 fezleke var, Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak da tam 13 fezleke var.

Bu ilk değil, en son hazırlanan fezlekeden daha önce 4 tane hazırlanmış yani ilk kez değil bu. Şimdi bir ucuz kahramanlığın içindeler. O meşhur Don Kişot'un bile hayal dünyası bu kadar zengin değildi. Kılıçdaroğlu'nun neyle savaştığı belli değil. Meclis Başkanı'na toplu halde gidiyorlar, belki siz bile demişsinizdir ki, 'şu cengaverliğe bak be' bunların içinde hiç mi hukukçu yok, bir milletvekili fezleke var hakkımda diye dokunulmazlığım kalksın diye dilekçe verir mi?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset