Erdoğan'dan adaylara soğuk duş

Milletvekilleriyle helalleştiği seçim öncesi son AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun aday yapılmayacağı sinyalini verdi. Erdoğan’ın, “İki, üç hatta dört dönemdir millet

Erdoğan'dan adaylara soğuk duş

Milletvekilleriyle helalleştiği seçim öncesi son AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun aday yapılmayacağı sinyalini verdi. Erdoğan’ın, “İki, üç hatta dört dönemdir milletvekili yapanlar var. Bizde de üç dönem sınırlaması bulunuyor. Bu nedenle önemli isimler bile listede kendini göremeyebilir. Listede kendinizi göremezseniz şaşırmayın” dediği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre AK Parti tüzüğündeki, “AK Parti listelerinden 3 dönem milletvekilliği” sınırlaması; “Toplam milletvekilliği 3 dönem olanlar”ı da kapsayacak. AK Parti’deki Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Salih Kapusuz gibi AK Parti kurulmadan önce de milletvekili olan isimler bu kapsamda.

Erdoğan konuşmasında 12 Haziran seçimlerinde bazı isimlerin dinlendirileceğini belirterek 2007’de listeye koymadığı Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’i örnek göstererek “Geçen dönem aday yapmadıklarımızdan bazılarını aday yapacağız” dedi.

‘TARİHİ BİR SEÇİM OLACAK’

“Biz bu seçime seçimi kazanmak veya kazanmamak olarak bakmıyoruz. Seçim tarihi bir seçim olacak” diyen Erdoğan, “Yeni Meclis yepyeni Anayasa yapacak Meclis olacak. Bu nedenle yeni Meclis büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.

AK Partili vekillere, “Anayasa oylaması hariç iyi performans sergileyemediniz. Çoğu zaman Meclis toplanamadı” diyerek performanslarından memnun olmadığını ifade eden Erdoğan seçim bölgelerine gitmeyen vekilleri de uyardı: “21 BDP milletvekili bölgeden çıkmıyor. Bizim milletvekilleri ise bölgeye gitmiyor. Sorunca ‘Can güvenliğimiz yok’ diyorlar. Aday olurken can güvenliğiniz aklınıza gelmedi. Ölüm herkes için var.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler