Erdoğan'daki MİT raporu

Rapora göre İran ve Suriye,Türkiye ile işbirliğine yanaşmıyor. Türkiye, terörle mücadelede tek başına kaldı. Today's Zaman'dan Ercan Yavuz'un haberine göre 16 Temmuz'dan beri PJAK'ın Kandil'deki kamplarını bombalayan İran, yaptığı operasyonlar hakkında Tü

Erdoğan'daki MİT raporu

Rapora göre İran ve Suriye,Türkiye ile işbirliğine yanaşmıyor. Türkiye, terörle mücadelede tek başına kaldı. Today's Zaman'dan Ercan Yavuz'un haberine göre 16 Temmuz'dan beri PJAK'ın Kandil'deki kamplarını bombalayan İran, yaptığı operasyonlar hakkında Türkiye'nin bilgi edinme talebini geri çevirdi.

Suriye de PKK ile mücadele konusunda işbirliğini kesti. Tam tersine PKK'yı destekleyecek konuma geldi. Bazı PKK liderleri 1999 öncesinde olduğu gibi Suriye'de saklanmayabaşladı.

ZİRVEYE DAMGA VURAN MİT RAPORU
Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından Başbakan RecepTayyip Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik zirvesine MİT'in raporu damga vurdu. Raporda terörle mücadelede Türkiye ile işbirliği içindeymiş gibi görünen İran'ın 16 Temmuz'dan beri Kandil Dağı'na yönelik operasyonu konusunda Türkiye ile hiçbir bilgi paylaşımına gitmediği, Türkiye'nin taleplerine karşılık bile vermediği öğrenildi.

İSRAİL BİLGİ VERDİ
Arap dünyasında başlayan halk ayaklanmalarından en fazla nasibini alan ülkelerden biri olan Suriye'nin de terörle mücadelede Türkiye ile sağlıklı bir işbirliği yapmadığı tespiti rapora yansıdı. Rapora göre bölgede Türkiye ile işbirliğine en yakın ve istekli ülke İsrail.İsrailbu çerçevede bazı küçük bilgi paylaşımına da başladı.

SURİYE'Lİ 1500 TERÖRİST
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sunduğu rapora göre Kandil Dağı'ndaki 3800 PKK'lının 1500'ü Suriyeli.

Başını Fehman Hüseyin'in çektiği grup şiddet yanlısı olarak biliniyor. PKK Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra bile Suriye'de hiçbir terörist eylemde bulunmamasıyla biliniyor. MİT Suriye'nin Türkiye'den ziyade, İran'la işbirliği yaptığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset