Erdoğan'a Fransız kalmadı

'Arap baharı' turunun 3. ziyaretini yarın Libya’ya gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan, Trablus’un muhaliflerin eline geçmesinin ardından bu ülkeye gidecek ilk lider olma ünvanını kaybetti. Erdoğan'dan rol çalan Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy, Erdoğan’d

Erdoğan'a Fransız kalmadı

'Arap baharı' turunun 3. ziyaretini yarın Libya’ya gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan, Trablus’un muhaliflerin eline geçmesinin ardından bu ülkeye gidecek ilk lider olma ünvanını kaybetti. Erdoğan'dan rol çalan Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy, Erdoğan’dan önce Libya’ya gitme kararı aldı.

İki gündür Mısır'da bulunan, bugün Tunus’a yarın da Libya’ya gidecek olan Başbakan Erdoğan, Libya ziyaretiyle, başkent Trablus’un muhaliflerin eline geçmesinin ardından bu ülkeye giden ilk lider olacaktı.

Ancak Fransa Cumhubaşkanı Sarkozy’den sürpriz bir hamle geldi. Sarkozy, İngiltere Başbakanı David Cameron ve bir Fransız filozof ile birlikte yarın sabah yani Başbakan Erdoğan’dan önce Libya’ya gitme kararı aldı.

AMAÇ LİBYA'YI YENİDEN İNŞA ETMEK
Libya’nın yeniden inşaasında milyarlarca dolarlık anlaşmalardan bahsedilen bir ortamda, Sarkozy’nin ziyareti Fransız basınında yer aldı.

Sarkozy’den önce 160 kişilik bir güvenlik ekibinin Libya’ya gittiği belirtilirken, şu an için resmi olmayan programa göre Sarkozy ve Cameron ilk olarak Trablus’ta bir hastaneyi ziyaret edecekler. İkilinin, Ulusal Geçiş Konseyi üyeleriyle biraraya geleceği ve bir basın toplantısı düzenleneceği kaydedilirken, daha sonra Özgürlük Meydanı’nda halka seslenileceği belirtildi.

Libya’nın yeniden inşaası için milyarlarca dolarlık anlaşmaların gündemde olduğu dönemde, Sarkozy’nin elini çabuk tutarak petrol ve inşaatta öncü olmak istediği yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler