Erdoğan ve Gül'e dev hediye

 49,5 kilogramlık 'dev', Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekleri ile 21-23 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır Uluslararası Karpuz Festivali düzenlenecek. Diyarbakırlı sanatçılar Mahsun Kırm

Erdoğan ve Gül'e dev hediye

 

49,5 kilogramlık 'dev', Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olacak.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekleri ile 21-23 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır Uluslararası Karpuz Festivali düzenlenecek.
 
Diyarbakırlı sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Emrah'ın da katılacağı festivalde, Türkçe-Kürtçe Ses Yarışması, Karpuz Çocuk Güzeli, Kadınlar Cirit Atma Yarışı ve En İri Karpuz yarışması düzenlenecek. Bu yıl 50 kiloyu bulması beklenen 3 karpuzdan en büyüğü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e hediye edilecek.
 
Diyarbakır karpuzunun 2 yılda 13.5 kilo büyüdüğünü vurgulayan İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, "Diyarbakır karpuzunu geliştirme projesi kapsamında çiftçilere güvercin ve yarasa gübresi desteğinde bulunuldu.
 
Bu yıl gübre çeşitlerinde sıvı solucan gübresi de denendi. 2012 yılında buzhaneye getirilen 100 karpuzdan en büyüğü 49,5 kilograma ağırlığında oldu.
 
Hedefimiz 70 kiloluk karpuzları bulmaktır. Dereceye girecek en iri 3 karpuz Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına hediye edeceğiz"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset