Erdoğan: Suriye halkı zafere yakın

  AK Parti'nin, ülkelerin büyükelçilerine ve yabancı misyon şeflerine verdiği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Erdoğan’ın ana gündem maddesi, beklendiği gibi Suriye’ydi. "Bu kanlı rejim er geç gidecek" diyen Erdoğan, "Suriye halkının zafere en yakın old

Erdoğan: Suriye halkı zafere yakın

 

 

AK Parti'nin, ülkelerin büyükelçilerine ve yabancı misyon şeflerine verdiği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Erdoğan’ın ana gündem maddesi, beklendiği gibi Suriye’ydi.

 

"Bu kanlı rejim er geç gidecek" diyen Erdoğan, "Suriye halkının zafere en yakın olduğu dönemdeyiz" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Suriye’de yaşanan şiddete dikkat çeken Erdoğan, Türk jetinin düşürülmesinin ardından iyice gerilen ilişkilerle ilgili de, "Suriye rejimi düşmanca tavrını sürdürdüğü sürece Türkiye misliyle yanıt vermekten çekinmeyecektir" dedi.

 

Erdoğan, Suriye ve İsrail’den davetlinin yer almadığı yemekteki konuşmasında, Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanların Budistlerce katledilmesine de değinerek, "BM bir an önce katliama dur demeli" ifadesini kullandı. 

 

DAVUTOĞLU MUHALİFLERLE GÖRÜŞTÜ 

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasid Seyda ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Yaklaşık 3 saat süren görüşmede, Suriye'deki son durum masaya yatırıldı. Davutoğlu olayların iç savaşa dönüşmemesi gerektiği uyarısında bulunurken, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldıkları kamplarda yaşanan olaylardan duyulan rahatsızlığı aktardı.

 

Toplantı sonrası açıklama yapan Seyda ise, sığınmacılara verilen destek dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti ve "Kamplarda sorumsuzca yapılan hareketleri şiddetle kınıyoruz. Bir aksaklık olmuşsa, bunu özel komiteler ele alır, çözer. Türkiye'ye Suriye halkına verdiği hem maddi, hem de lojistik destekten dolayı minnettarız” dedi.

 

"ESAD, PKK’YA BIRAKTI"

Ayrıca, PKK'nın Suriye'deki bazı kentlerde kontrolü ele geçirdiği yönündeki haberler de gündemdeydi.

 

Seyda, Esad rejiminin, bu kentleri, kendi eliyle PKK ve bağlantılı örgütlere devrederek kenara çekildiğini söyleyerek, "Kürt halkı bu grupların değil, devrimin yanındadır" dedi.

 

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı, Suriye'de, bağımsız Suriye bayrağı dışında hiçbir bayrağın çekilmemesi konusunda talimat verdiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset