Erdoğan seçimden sonra ilk kez

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''balkon konuşması'' ile vatandaşlara seslendi.Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve bakanlar da eşlik ediyor. Erdoğan'ın gelişi ve parti merkezi önünde toplanan vatandaşları selamlaması sırasında şarkılar

Erdoğan seçimden sonra ilk kez

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''balkon konuşması'' ile vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve bakanlar da eşlik ediyor. Erdoğan'ın gelişi ve parti merkezi önünde toplanan vatandaşları selamlaması sırasında şarkılar çalındı.

Erdoğan'ın tüm İslam ve Türk coğrafyasına selam yollayarak başladığı sözleri şöyle:
'12 Haziran seçim sonuçları, ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah tüm dünayada huzur ve barışa imkan sağlasın. Gurbet ellerden gelip ülkesinde oy kullanan vatandaşlarımıza, sandık başında görev yapan polis, asker, müşahidlere teşekkür ediyorum'.

2 KİŞİDEN 1'İNİN YİNE OYUNU ALMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Başbakan Erdoğan, yine Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu aldıkları için gururlu olduklarını söyledi..

Parti önündeki kalabalığın önündeki kalabalığın 'Kıskananlar çatlasın' sloganlarına Erdoğan 'Çatlamasınlar. Onları da kucaklayacağız.. 22 Temmuz 2007'de 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyona ulaşmanın sevincini yaşıyoruz..

22 Temmuz'a göre oyumuzu artırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz..

BUGÜN TÜRKİYE KAZADI
AK Parti'ye oy versin vermesin herkese söylüyorum.. Bugünün galibi hiç şüphesizi Türkiye'dir bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazandı, demokrasi kazandı, milli irada kazanmıştır , millet kazanmıştır'

Bugün Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes tüm kardeşlerim kazandı, bugün işçiler, memurum, işçim , köylüm, öğrencim, genç kardeşim, yoksul kardeşim ve kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün mazlumların umudu kazanmıştır. Bugün İstanbul kadar Saraybosna, İzmir kadar Beyrut, Ankara kadar Şam, Diyarbakır kadar Kudüs ve Gazze kazanmıştır..

Bugün Türkiye kadar, Kafkasya, Avrupa ve Asya kazanmıştır. Şunu büyük bir gururla söylüyorum. Türkiye bugün coğrafyasında güçlü bir demokrasi ülkesi haline gelmiştir.

ARTIK GERİDE KALDI
Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye, milletin takdiri ile geride kalmıştır.. Türkiye'nin önünde yep yeni ter temiz sayfa açılmıştır.. ,

74 MİLYONUN BAŞBAKANI OLACAĞIM
Türkiye'nin her köşesinde Türkiye var. Doğuda da var batı da var. Kuzeyde de var güneyde de var. 7 bölgede varız. Biz kimseyi ayrı tutmadık. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Hiç ayrım yapmadan samimi şekilde demokrasinin seviyesini yükseltmek için çalıştık. Bundan sonra geriye gidiş olmayacaktır..

74 milyonun her bireyinin yaşam tarzı bize bir emanettir. Bize oy veren vermeyen herkesin yaşam biçimini, inanç biçimini namusumuz üzerimize koruyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır..

 

KİBİRDEN KAÇINACAĞIZ
Kibirden kaçınıyorduk bugünden sonra daha mütevazi olacağız.. Milletimizin hizmetkarı olacağız.

Vatandaşımız ayrıca bize yeni anayasa için bize görev verdi.. Diğer partilerle uzlaşı içinde anayasa yapma mesajını aldık..

Muhalefet ve parlamento dışındaki partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ve uzlaşı içinde yeni anayasa için çalışacağız.

 

DEVAMI SAYFA 2'DE

HERKES KENDİSİNİ BULACAK
Yapacağımız anayasanın içinde doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de kendisini bulacak. Herkes kendisini 1. sınıf olarak görecek.. Bu anayasa Türk, Kürt, Arap, Laz, Gürcü, Alevi, Sunni yani 74 milyonun anayasası olacak.

Kardeşlerim, bu anayasa birlik ve beraberlik içinde tesis edilecek.. 2023 hedefleri doğrultusunda hedeflerimize vardıracak anayasa olacak..

BİZ BİRİZ KARDEŞİZ
Bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür.. Kazanan Türkiye oldu. Demokrasi ve kardeşlik oldu. Kampanya sürecinde istemeyerek de olsa üzdüğüm ve kırdığım olduysa başta şahsım ve tüm arkadaşlarım adına helallik istiyorum. Artık onlar miting meydanlarında kalsın.

TÜM EKİBİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kampanya süresince bana destek olan, milletvekili adaylarımıza, aday adaylarımıza, gençlik ve kadın kollarımıza, tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sonuç hepimize hayırlı olsun..

Allah yar ve yardımcımız olsun.. Herşey Türkiye için özgürlük için, kardeşlik için, 12 Haziran hepimize hayırlı olsun.. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset