Erdoğan Sadırı için ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde konuştu.Konuşmasında dün Sultanahmet'te polise yönelik yapılan canlı bomba saldırısına da yer veren Erdoğan, önemli açıkla

Erdoğan Sadırı için ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında dün Sultanahmet'te polise yönelik yapılan canlı bomba saldırısına da yer veren Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'a ilgili konuşan Erdoğan, "Dün Sultanahmet’te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Diğerine bir şey demeyeceğim tabi. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet'te polise yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısına ve kadın terörist Elif Sultan Kalsen'e ilişkin ise "Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, günahı vardı? Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o Sultanahmet meydanında böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı?" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMI TÜRKİYE'DE OKUTAMADIM"

Zihinleri geliştirmesi gereken üniversitelerin, zihinleri formatladığı süreçlerden geçtik. Ben çocuklarımı Türkiye’de okutamadım. Başörtüsü ve katsayı engeline takıldılar. Ama ne oldu, bu tür hırsızlıklar bizi mal sahibi yaptı. Bu evlatlarımız da dışarıda gayet iyi yetiştiler. Özgüvenleri daha yüksek şekilde anavatana döndüler. İlim Müslümanın yitiğidir. Nerede görürsek almalıyız. Öğrencilerimizi Japonya’ya göndermemiz gerekiyorsa oraya göndereceğiz. Rusya’ysa Rusya’ya, Maltaysa Malta’ya göndereceğiz.

EĞİTİM YATIRIMLARI

Yeni Türkiye'yi biçimlendirecek olan üniversitelerimizdir. Bilim ve üniversitelerin milletin gerisinde kaldığını görüyoruz.

'PARALEL YAPI' TARTIŞMASI

Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için tüm kurumlarımızın mutabakatıyla resmen tehdit olarak tanımlanan bu yapının, diğer yerlerle birlikte üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirme kararlılığındayız... Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum: Bu can bu tende oldukça, bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim. Bunu açıkça söylemek istiyorum.

"PKK VE PYD AYNIDIR"

PKK ile PYD birbirinin aynıdır. Dertleri, Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Biz, buna Türkiye olarak sıcak bakamayız.

"BM'YE BÜTÜN DÜNYA MAHKUM OLAMAZ"

 BM Güvenlik Konseyi 20 üye olsun, her yıl değişsin, dini, kıta durumları göze alınmak suretiyle bu yapılsın. Dünya 5'ten büyüktür tezini dünyaya yayacağız. STK'lar çalışıyor. BM'ye bütün dünya mahkum olamaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler