Erdoğan Putin’e Esed’in ziyaretini sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esed'in Rusya ziyaretine ilişkin Vladimir Putin'den bilgi aldı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Esed'in dün Moskova'ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erd

Erdoğan Putin’e Esed’in ziyaretini sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esed'in Rusya ziyaretine ilişkin Vladimir Putin'den bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Esed'in dün Moskova'ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin'e Suriye'deki son gelişmeler hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bu çerçevede, Halep ve çevresini hedef alan saldırıların yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygıların da ifade edildiği öğrenildi.

RUSYA'YA PYD VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PYD ve YPG'nin PKK bağlantılarına da dikkati çektiği görüşmede, Türkiye'nin DAEŞ de dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadeleye önem verdiğini vurguladığı kaydedildi. İki liderin, G-20 vesilesiyle önümüzdeki ay biraraya geldiklerinde tüm konuları ayrıntılı biçimde görüşme konusunda da mutabık kaldıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset