Erdoğan Polat Alemdar gibi!

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Televizyonlarda gördüğünüz Recep Tayyip Erdoğan'la, gerçek Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir ilgisi yok. Vardır, ama Polat Alemdar'la Necati arasındaki gibi" dedi. Zeybek, partisinin Zorlu Grand Otelde düzenl

Erdoğan Polat Alemdar gibi!

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Televizyonlarda gördüğünüz Recep Tayyip Erdoğan'la, gerçek Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir ilgisi yok. Vardır, ama Polat Alemdar'la Necati arasındaki gibi" dedi.

Zeybek, partisinin Zorlu Grand Otelde düzenlenen milletvekili aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'de etnik gruplar var' söyleminde bulunduğunu belirterek, "Olabilir, yani biz binlerce yıllık Türk tarihinin katmanlarından gelip, büyük Osmanlı coğrafyasının açılımlarını geri çekip, Anadolu'nun yerli halklarından da ne varsa onları da kazanıp muazzam bir millet haline gelmişiz. Zengin bir dokumuz var. Kültürümüz dünyanın en zengin dünyası ama bir yerde karar vermişiz ve 'anadilimiz ne olursa olsun biz Türküz' demişiz. Allah böyle oluşturdu bu milleti. Şimdi birisi geldi, Allah'ın bu düzenini bozmaya çalışıyor. Kim? Recep Tayyip Erdoğan. İkide bir 'etnik gruplar' diyor ve Türk'ü de etnik grup yapıyor" diye konuştu.

Mehmet Akif'i anma gecesinde Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya değinen Zeybek, şunları söyledi:

"Orada söylediği söze bakın. 'İstiklal Marşımızı bir Türk mü yazdı? Hayır, bir Arnavut yazdı'. Bunu kim söylüyor, Türkiye'nin Başbakanı söylüyor. Peki Mehmet Akif ne diyor? 'Ben ki evet Arnavutum başka bir şey söyleyemem işte perişan yurdum'. Yani, 'ayrılanlar perişan oluyor Osmanlı'dan' diyor. Türk eriyiz, silsilemiz kahraman, Müslümanız Hakk'a tapan Müslüman. ' Akif bunu söylerken, Recep Tayyip Erdoğan diyor ki 'Akif, Türk değil'. Ne hakkın var senin. Arkasından cahilce ekliyor diyor ki 'Akif ırkçılığı reddeder' ama sen ırkçılık yapıyorsun. Recep Tayyip Erdoğan bir ırkçıdır, ilan ediyorum. Irk esasına göre bu milleti bölmeye çalışıyor. Uyanık olsun herkes, bu ırkçılıktır. İnsanları anadillerine göre bölmeye çalışmak ırkçılıktır. "

"Biz maneviyat dünyasında iman esasında birleşmiş bir milletiz, bizi ne diye bölmeye çalışıyorsun" diyen Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dilerim ki şimdi söyleyeceğim ve basın yayında yer alacak sözlerim için inşallah benim hakkımda Recep Tayyip Erdoğan dava açsın. Recep Tayyip Erdoğan ne söyleyip duruyor? Diyor ki 'ben bir şiir okudum, şiir okuduğum için mahkum oldum. ' Diyorum ki 'yalan söylüyorsun Recep Tayyip Erdoğan. ' Nereden mi çıkarıyorum? Merak ettim, ben doğdum doğalı neredeyse şiir okudum, kimse bana

'niye şiir okuyorsun' diye ne hesap sordu, ne de dava açıldı. 'Şu mahkumiyet gerekçeli hükmünü bana bulun' dedim, buldular. Mahkumiyetin sebebi bugün yaptığı konuşmalar gibi konuşma yapması. Yani bu milleti bölmeye çalışması. Irkçılıktan ötürü mahkum oldu. İlan ediyorum ki Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'ben şiir okudum da o yüzden mahkum oldum' sözü yalandır. "

Oyuncu Necati Şaşmaz ile dizideki Polat Alemdar rolü arasındaki farka değinen Zeybek, "Polat Alemdar diye bir artist görüyorsunuz değil mi? Ne kadar kahraman ama bir de arkada Necati Şaşmaz diye birisi var. Onun babası benim müşavirimdi, çok da iyi bir insandır. Babası da amcası da dostumdur. Büyük dedeleri büyük şeyhti. İyi insanlardır, asla onlara kötü demem ve diyemem ama bir gerçek var, herkes biliyor ki Polat Alemdar bir hayal şahsiyettir ama bizim halkımız, maalesef bunun farkında değil. Polat bir yere gittiği zaman bazı tipler, 'abimiz' falan diye ayağa kalkıyorlar. ya bu Necati yahu. Polat falan değil bu. Şimdi şunu söylüyorum televizyonlarda gördüğünüz Recep Tayyip Erdoğan'la, gerçek Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir ilgisi yok. Vardır ama Polat Alemdar'la Necati arasındaki gibi" diye konuştu.

Dp'den milletvekili adayı olan Bağımsız Türkiye Partisi'nin eski Genel Başkanı Haydar Baş, şu anda Demokrat Parti'nin başa oynayan tek parti olduğunu öne sürdü.

Bu ulu çınarın yaprak vermesi gerektiğini ifade eden Baş, "Allah nasip edecek, 12 Haziran akşamı sandıklar açıldığında, sandık 'Demokrat Parti' diyecek. 13 Haziran sabahı güneş farklı doğacak, kuşlar 'demokrat, demokrat' diye ötecek. Millet bunu bekliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset