Erdoğan PKK ve IŞID'e seslendi

Marmara Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu sorunu konusunda "Bölgenin umudu yine Türkiye’dir. Bölge halkının umudu Türkiye’dir" dedi. Terör meselesine de değinen Erdoğan, "Ey IŞİD, PKK yaptığınız kat

Erdoğan PKK ve IŞID'e seslendi

Marmara Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu sorunu konusunda "Bölgenin umudu yine Türkiye’dir. Bölge halkının umudu Türkiye’dir" dedi. Terör meselesine de değinen Erdoğan, "Ey IŞİD, PKK yaptığınız katliamlarla kimleri sevindirdiğinizi kimleri mutlu ettiğinizi hiç düşündünüz mü? " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu. Konuşmasına HSYK seçimlerine değinerek başlayan Erdoğan, "Yargı sistemimiz adına önemli bir seçim tamamlandı. HSYK’da görev yapılacak üyelerinden 10’u belirlendi. Yargıyı ele geçirmeye çalışan yapıya gereken cevap sandıkta verildi. Kazanan milletimiz olmuştur, yargı bağımsızlığı olmuştur. HSYK artık vicdanları rahatlatacak bir yapıya kavuşmuştur. Hakim ve savcılar mesleklerinin onurlarına sahip çıktılar" dedi.

Ortadoğu sınırlarının belirlenmesi konusunda tarihten bilgiler veren Erdoğan, "Ortadoğu’da sınırların belirlenmesi bugün dahi üzerinde durulması gereken bir konudur. Sancısı bugün de hissedilen sınırlar Kahire’de çizildi, sınırlar gerçeklikten uzak biçimde keyfi çizildi. Neden Şii mezhebiyle Sunni mezhebi sürekli çatışma halindeler. Açık söylüyorum bu haritayı çizenler öyle istedi. Bu gerilimi kurgulayanlar ellerini ovuşturuyor. Bu çatışmalar sayesinde Ortadoğu’ya adeta pipet batırıp çekenler başkaları. Bu cinayetleri kurgulayanlar iştahla seyrediyor. Sesleniyorum. Ey şii kardeşim Bağdat’ta camiye namaza kılanların arasına dalıp onlarca insanı katlettiğinde kimi sevindiyorsun biliyor musun. Ey IŞİD, PKK yaptığınız katliamlarla kimleri sevindirdiğinizi kimleri mutlu ettiğinizi hiç düşündünüz mü? Filistin’deki taraflara da sesleniyorum. Bu coğrafyanın tüm halkları bu can alıcı soruları sormaya başlamazlarsa 100 yıldır yaşadığımız acıyı yaşamaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada topraklar sınırlar çizilirken çok kasıtlı çok bilinçli olarak sanatçıların zihinlerine de bariyerler konulurmuştur. Bu yüzden 100 yıl boyunca doğru sorular sorulamamıştır. Aynı şey Türkiye’de olmuştur. Ortadoğu meselesi dendiğinde Araplar bizi sırtımızdan vurdu denilir konu kapatılır. 100 yıl önce Arap çöllerinde Osmanlı yıkmak için Araplar vardı. Bugün de ajanlar var. Bölgenin umudu yine Türkiye’dir. Bölge halkının umudu Türkiye’dir. Sınırları değiştirerek değil ülkelerin içişlerine müdahale ederek değil doğru soru sorarak zihinlerdeki gönüllerdeki soruları ortadan kaldırabilir. Sorgulamamız lazım. 30 yıllık terör meselesinden çok büyük kazanç sağlayanlar çıkmadı mı çıktı. Terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlar kime neye nasıl hizmet ettiklerini nasıl bir modern Lawrence olduklarını çok ama çok iyi biliyor. Mesele ağaç meselesi değil. Bu gerçekleri görmemiz lazım. İsrail’in katlettiği 16 gazeteci için susanları görmemiz lazım. IŞİD’e destek veriliğini iddia edenler bunu ispatlamak zorundadır. Uçuşa yasak bölge, burada güvenli bölge ilan edilmeli, eğit donat, Suriye’deki rejim hedefte olmalıdır. Ben sokağa çıkın dedim ama şiddete başvurun demedim diyor. Ne demek sokağa çıkın. Bu bile kamu düzenini bozmaya yönelik bir çağrıdır. Bunlara yönelik bizim cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilecek şekilde gözden geçirilmesi lazım. Türkiye artık doğru soruları soruyor ve soracak. bütün bu yapılanlara rağmen ekonomimiz büyüyor. Çok kararlı reformlar yapılıyor. Eğer yeni Türkiye’nin bu kurtlu yürüyüşü durdurulsa Türkiye 100 önceki haline döner. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset