Erdoğan önerdi: İki kritik konu da G-20 gündeminde

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisiyle G-20 gündemine terörizm ve mülteci krizi konularının da dahil edildiğini belirterek, "Bu konuların gündeme dahil edilmesi hususunda G-20 ülkelerinden herhangi bir itiraz ve çeki

Erdoğan önerdi: İki kritik konu da G-20 gündeminde

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisiyle G-20 gündemine terörizm ve mülteci krizi konularının da dahil edildiğini belirterek, "Bu konuların gündeme dahil edilmesi hususunda G-20 ülkelerinden herhangi bir itiraz ve çekince gelmemiş, Türkiye tarafından hazırlanan gündem ve program memnuniyetle karşılanmıştır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, yaptığı açıklamada, "Bugün (9 Kasım) Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir haberde; Sayın Cumhurbaşkanımızın 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi gündemine terör ve mülteci sorunlarının da dahil edilmesini istediği ancak bazı G-20 üyesi ülkelerin bu talebe karşı çıktığı ve bu nedenle Zirve'nin programının ilan edilemediği iddia edilmektedir. Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi gündemi esasen bir süre önce belirlenmiş ve katılımcı ülkelerle paylaşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisiyle terörizm ve mülteci krizi konuları da gündeme dahil edilmiştir. Bu konuların gündeme dahil edilmesi hususunda G-20 ülkelerinden herhangi bir itiraz ve çekince gelmemiş, Türkiye tarafından hazırlanan gündem ve program memnuniyetle karşılanmıştır. Bu nedenle, anılan gazetede yer alan iddialar hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset