Erdoğan önemli mesajlar verdi

Başbakan Erdoğan, FATİH Projesi'nin ilk tabletlerinin dağıtım töreninde konuşuyor.Başbakan'ın konuşmasından satır başları:Suriye'nin Humus kentindeki katliamları şiddetle kınıyorum.FATİH Projesi'yle eğitimde yeni bir çağ açıyoruz. Dünyanın gözü bu projede

Erdoğan önemli mesajlar verdi

Başbakan Erdoğan, FATİH Projesi'nin ilk tabletlerinin dağıtım töreninde konuşuyor.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Suriye'nin Humus kentindeki katliamları şiddetle kınıyorum.

FATİH Projesi'yle eğitimde yeni bir çağ açıyoruz. Dünyanın gözü bu projede. Dört yılıjn içinde ülkemiz geleninde 570 bin sınıfta FATİH hayata geçecek. 620 bin akıllı tahtayı öğrencilerimize kazandırmış olacağız. Tek tek sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını da gerçekleştireceğiz. İlk tablet bilgisayarları dağıtmaya başlıyoruz.

Artık kara tahta kavramını tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Tebeşir ve tebeşir tozu nostaljiden öte geçmeyecek. Böyle tarihi nitelikteki bir projenin uyum süreci muhakkak zaman alacaktır.

Türkiye'de bu projeyle birlikte bilişim tekenoloji, yazılım sektörü artık çok farklı bir boyut kazanacak. Bu proje öğretmenin işlevini azaltmayacak, öğretmenin önemini artıracak.

Biz hükümeti devraldığımızda en önemli meselenin eğitim olduğunu söylemiştik. 2002 yılında eğitime ayrılan pay 7.5 milyar liraydı, 2012'de 39 milyar liraya biz çıkardık. Bilgisayar bizden öncede vardı ama öğrencilerin hizmetine sunmadılar. Okulları internetle ve bilgisayarla biz buluşturduk, şimdi sınıflara ulaştırıyoruz. Bizim eğitimle ilgili ifademizi önüne ardına bakmadan, tamamen art niyetle karalama kampanyasına dönüştürüyorlar. Bu hükümet muhafazkar demokrat bir iktidardır.

Dünyada her iktidarın hedefleri vardır. Bu devlet hükümetimiz elinde bir hedefe doğru yürüyor. Açık söylüyorum, çünkü burada kin var, öfke var, geçmişte defalarca yapıldığı gibi çarpıtıyorlar, hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. 9 yıllık iktidarımız nasıl bir Türkiye istediğimizin delilidir. Bir milyona yakın bilgisayarı Türkiye'nin okullarına kazandıran hükümeti art niyetle eleştrimek insafsızlıktır.

 

Benim neyi kastettiğim sarihtir, bellidir. Dayatma içerisinde değiliz. Herkes biliyorki bu ülke ne çektiyse ikna odalarında öğrencilere zulmedenlerden çekmiştir. Elifba cüzleri toplandı, yakıldı. Kim yaptı bunları, malum CHP zihniyeti? Din Kültürü ve Ahlak dersi bize yüklenen bir görev. Köy enstitülerinde öğrencileri formatladılar. Onların eline çocukları verdiler, formatlattılar.

Biz 75 kişilik sınflarda okuduk, şanslıydık çünkü 100 kişilik sınıflarda okuyanlar vardı. Mamak'taki Ahmet Amca'nın çocuğunun hukuk fakültesine gitmesinden rahatsız oldular. Bir haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum, bu gençlerin tinerci olmasını mı istiyorsunuz, büyüklerine isyanlar mı olmasını istiyorsunuz, milli, manevi meselesi olmamasını mı istiyorsunuz. Biz bu konuda sizinle anlaşamayız. Başınızı önünüze alın da hem dindar hem çağdaş bir nesil nasıl yetişir onu düşünün. İkna odalarının mucitleri bizi eleştiriyorlar, kızlarımıza az mı çile çektirdiniz. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. Bunu engellemek isteyenler karşılarında bizi bulacak. Dünyanın her tarafına öğrencilerimizi gönderiyoruz. İkna odalarını bekleyenler boşuna bekleyecekler. Bu millete karamsarlık pompalayanlar, her zaman olduğu gibi mahkum olacaklardır.

Bütün bu tablet cihazlar 75 milyonun size emanetidir. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanızı sizlerden rica ediyorum. Bütün bu imkanlar annenizin ak sütü gibi sizlere helaldir. Adı gibi kendi güzel proje FATİH'in hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler