Erdoğan: O ne büyük garabetti !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, 8 yıllık eğitim garabetini yaşadı. O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler" dedi.İstanbul'da Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin hizmet binası ile yeni eğitim-öğretim yılının açılışları d

Erdoğan: O ne büyük garabetti !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, 8 yıllık eğitim garabetini yaşadı. O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler" dedi.

İstanbul'da Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin hizmet binası ile yeni eğitim-öğretim yılının açılışları dolayısıyla düzenlenen törene katılan Erdoğan, 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemini eleştirdi. Cumhurbaşkanı, "Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı, bir anda 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır. Ve bunun neticesinde bu geldi. Ee ne oldu? Sabrın neticesinde şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı" diye konuştu.

Kız çocuklarının eğitimine önem verdiklerini, okuma oranlarını yükselttiklerini ama teröre sarılanların bunları görmezden geldiğini ifade eden Erdoğan, "Biz 4+4+4 sistemini getirerek bu yanlışa son verdik. İmam Hatipler ile birlikte Meslek Liselerini cazip hale getirecek adımlar attık. Nasıl ki başı açık kardeşim özgürse başını kapatmak isteyen kardeşim de özgürdür. Başı örtülü vatandaşımla başı açık vatandaşımın arasında hiç bir ayrım yapmadık. Teröre sarılanlar bunların kadrini kıymetini bilmiyor. Varsın bilmesinler. Onlar okulları bombalayanlar, onlar camilerimizi bombalayanlar, hastanelerimizi bombalayanlar, onlar halkımıza hizmet veren otobüslerimizi yakıp yıkanlar…Ama inanıyorum ki bunların da kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara da gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek" dedi.

'SANAL ALEM" UYARISI

Cumhurbaşkanı, öğrencilere "sanal alem" uyarısında da bulunarak, "Geleceğin hesabını farklı yapmanız lazım. Sizler idealist gençler olarak, milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak, şu anda bir sanal alem oluşturuldu. Sosyal medya, sanal alem. Ama siz bu sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda yaşamanın mücadelesini veren bir nesil olmalısınız. Çünkü bizim için asıl olan odur. Bunu başarmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: O ne büyük garabetti !

Erdoğan: O ne büyük garabetti !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset