Erdoğan: Neredesiniz tencere-tavacılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yalova'da kesilen ağaçlarla ilgili çevrecilere sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Türkiye'de ağaç dediler. Yalova'dakiler ağaç değil mi? Kadıköy'de başlayıp Taksim

Erdoğan: Neredesiniz tencere-tavacılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yalova'da kesilen ağaçlarla ilgili çevrecilere sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Türkiye'de ağaç dediler. Yalova'dakiler ağaç değil mi? Kadıköy'de başlayıp Taksim Meydanı'na gelen zat, oradaki 12 tane ağacın yeri değiştirildi, kesilmedi o ağaçlar. Ama Yalova'dakiler kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi? Ağaç değil mi? Neredesin sen? Nerede o çevreciler? Nerede o Taksim'e yürüyenler? Asırlık çınarlar ağaçtan sayılmıyor. Neredesiniz tencere tavacılar?" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Beştepe'de yapılan sarayla ilgili sabah akşam yalan söylüyor. Bu adamı devleti de bilmiyor. Dünyayı da gezmemiş. SSK'yı nasıl batırdığı ortada. Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bunu da bilmiyorsun 1150 küsür oda. Biz orada Cumhurbaşkanlığı ihtiyacının karşılığını yapıyoruz. Bunlar da büyük düşünmek gibi bir şey yok. Bunlara bir şeyi hatırlatmamız lazım: Büyük devlet idealini düşünenler büyük düşünürler" dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Gezi olayları kontrol edilmemiş, bastırılmamış olsaydı, sokaklar şiddete teslim olmuş olsaydı acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Dikkat edin. Bu soruyu sormazlar. Bu sorunun cevabını vermezler. Ama bu sorunun Mısır'da cevabı verildi. Ukrayna'da cevabı verildi. Mısır'da sokak olayları bahane edildi, çok kanlı bir darbe yapıldı. Bir günde 3 bin insanın öldürüldüğü bir ülke yoktur. Yüzde 52'yle seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapıldı ve içeri atıldı.

Şu anda binlerce insan Mısır zindanlarında yatıyor. Bunların demokrasiyle alakaları yok. Bugün demokrat geçinenlerin nasıl antidemokrat olduğunu gördük. Bugün Ferguson'u, Arizona'yı gördük. Elinde silah yok, molotof yok ama adamı öldürüyor. Polis kendini savunurken hakkını koruyor. Paralel yargı 8 yıla mahkum ediyor.

"NEREDESİNİZ TENCERE-TAVACILAR"

Türkiye'de ağaç dediler. Yalova'dakiler ağaç değil mi? Kadıköy'de başlayıp Taksim Meydanı'na gelen zat, oradaki 12 tane ağacın yeri değiştirildi, kesilmedi o ağaçlar. Ama Yalova'dakiler kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi? Ağaç değil mi? Neredesin sen? Nerede o çevreciler? Nerede o Taksim'e yürüyenler? Asırlık çınarlar ağaçtan sayılmıyor. Neredesiniz tencere tavacılar? Konuşun bakalım.

Orada sadece samimi davranan biri vardı, 'Mesele sadece ağaç değil sen hala anlamadın mı?' diyenler vardı.

"KASET OLMASAYDI GENEL BAŞKAN OLAMAZDI"

Ana muhalefet partisinin genel başkanı hafta içinde şahsıma yönelik edebe uygun düşmeyecek ifadeler kullandı. Bir engelli kardeşimiz şahsımla alakalı ‘zihinsel özürlü değil mi?’ diye soru soruyor. Onun da cevabı şahsımla alakalı ‘o akılsızdır’ diyor. Bunu ana muhalefetin başı söylüyor. O engelli yine ben evlatlarımız, kardeşlerimiz diyeceğim hem ona hem bize bu hakareti yapıyor. Ancak kaset ve şantaj böyle birini öyle bir partinin başında tutabilir. Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün derler. Böyle bir genel başkanlık ancak kasetle ve şantajla mümkün olur. O kaset olmasaydı bundan genel başkan falan olmazdı.

"BARAJA YANAŞMADILAR"

Barajlar kalksın diyorlar. Onu da teklif ettik. 5’e insin, sıfırlayalım dedik. Ona da yanaşmadılar. Ana muhalefetin başındaki akşam başka, sabah başka. Türkiye’de yalanı en güzel kim söyler diye sordukları zaman vereceğiniz cevap ana muhalefetin başı. Malzeme yok. O yüzden şimdi cumhurbaşkanı ile uğraşıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA KAÇ ODA VAR?

Beştepe'de yapılan sarayla ilgili sabah akşam yalan söylüyor. Bu adamı devleti de bilmiyor. Dünyayı da gezmemiş. SSK'yı nasıl batırdığı ortada. Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bunu da bilmiyorsun 1150 küsür oda. Biz orada Cumhurbaşkanlığı ihtiyacının karşılığını yapıyoruz. Köşede binada kalsaydınız. Neden öyle dev binalar yaptınız? Bunlar da büyük düşünmek gibi bir şey yok. Bunlara bir şeyi hatırlatmamız lazım: Büyük devlet idealini düşünenler büyük düşünürler. Biz bu adımlarımızı atarken adımlarımızı bu yönde atıyoruz.

"TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Buckingam Sarayı restorasyona giriyor. 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada. Buna benzer ne saraylar var. Geçenlerde Türkmenistan’daydık. Astana yüzlercesi ile dolu bunların. Bunlar Türkiye’nin büyümesinin düşmanı.  İsteseler de istemeseler de biz Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.

"BU YAZILARI YAZANLAR HASTA RUHLU"

30 Ağustos resepsiyonunda Yavuz Bingöl'le Yemen Türküsü'nü söyledik. Hemen linç edilmeye başlandı. Bugün de bu linç devam ediyor. Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Mahkum mu? Böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylemediklerinizi söylediği zaman 'tu kakamı' diyeceksiniz? Alev Alatlı'ya da aynısını yaptılar. Ahmet Kaya'nın bu ülkeden gidişi boynumuzu bükmüştür. O gün bu yazıları yazanlar hasta ruhludur. Bütün sanatçılarımıza sesleniyorum: cesur olun. Hiçbir sanatçımızın tahkir edilmesine izin vermeyeceğiz. Kalkıyor benim Başbakanımla aramı açmaya çalışıyor. Yok başbakan yolsuzluk yapmazmış Cumhurbaşkanı yolsuzluk içindeymiş. Senin nerede belgen? Biz eğer yolsuzluk içinde olsaydık senin patronunun yolsuzluklarını ortaya çıkaramazdık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler